Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στην βουλή Υπόμνημα του ΤΟΕΒ Κ.Βρύσης από τον Γ.Καρασμάνη



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε  στη Βουλή στις 10/04/2013 υπόμνημα του ΤΟΕΒ Κρύας Βρύσης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με την άρση του μέτρου απαγόρευσης καλλιέργειας αραβοσίτου για την καλλιεργητική περίοδο 2013.
Όπως επισημαίνεται στο κατατεθέν υπόμνημα, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 2 μηνών έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αδυνατούν να προετοιμάσουν τα πλημμυρισμένα χωράφια τους προς καλλιέργεια, ενώ και όσοι τα έχουν σπείρει με καλλιέργειες εποχής, όπως αρακά και ζαχαρότευτλα, τις έχουν χάσει λόγω της παρατεταμένης και συνεχούς βροχόπτωσης...

Ως εκ τούτου, εάν τα χωράφια αυτά δεν σπαρθούν με αραβόσιτο θα παραμείνουν χέρσα, γεγονός που θα επιτείνει περαιτέρω την οικονομική δυσπραγία που ήδη βιώνουν οι αγρότες της περιοχής.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την άρση του μέτρου της απαγόρευσης καλλιέργειας αραβοσίτου για την καλλιεργητική περίοδο 2013, προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά οι συγκεκριμένοι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου