Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Με 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ



Με ομόφωνη απόφαση που ενέκρινε την εισήγηση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ  κ. Νίκου Σαλαγιάννη, ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είχε ως βασικό θέμα την οικονομική διαχείριση του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια. Η εισήγηση του κ. Σαλαγιάννη επικεντρωνόταν στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και στη λιτή διαχείριση στην κεντρική λειτουργία του κόμματος, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 75-100 χιλ ευρώ μηνιαίως. Ξεκαθαρίστηκε από τον κ. Σαλαγιάννη ότι δεν υπάρχει 110 εκ μαύρη τρύπα, αλλά χρέος. Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι πολύ λίγα τα ποσά που υπάρχει μαύρη τρύπα και λείπουν παραστατικά...


«Μπορούμε να πορευτούμε καθαρά με τη στήριξη των μελών και των στελεχών», διαμήνυαν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου μετά το τέλος του Συμβουλίου .

«Έχουμε πρόβλημα, το παραδεχόμαστε, δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, το αντιμετωπίζουμε θεσμικά με διαφάνεια, έχουμε πρόταση εξόδου», πρόσθεταν

 Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής των κεντρικών γραφείων του κόμματος από την Ιπποκράτους στην Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη του κόμματος διαβεβαίωναν πως δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

Επίσης το σύνολο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου συμφώνησε ότι οι διαρροές προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο κόμμα.

Επιπλέον έγιναν πολλές αναφορές σχετικά με την ανασυγκρότηση της  Αριστεράς και την οριοθέτηση με την Νέα Δημοκρατία, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι ο εκλογικός νόμος θα είναι ο καταλύτης για την ανασυγκρότηση της  Κεντροαριστεράς.

Τέλος ειδικότερα για την Κεντροαριστερά, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημείωναν ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στη βάση της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωναν ότι η πρόταση αποτελεί ένα μέσο πίεσης και προς τα δύο αυτά κόμματα. «Πιέζουμε αυτούς τους χώρους που έχουν προσφύγει κάποια στελέχη για να τοποθετηθούν πως βλέπουν την Κεντροαριστερά», υπογράμμιζαν.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου