Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τους υπουργούς Aμυνας που τον διαδέχτηκαν βάζει στο κάδρο ο Aκης Τσοχατζόπουλος



Την επόμενη Τρίτη, 14 Μαΐου, θα συνεχιστεί η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν και το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τoυς διαδόχους του υπουργούς Εθνικής Αμυνας. ..

Σε μια διακοπή της δίκης του, εξέφρασε την άποψη στους δημοσιογράφους ότι η Βουλή πρέπει να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ψάξει την υπόθεση των υποβρυχίων (που είναι μια από τις δυο συμβάσεις των εξοπλιστικών που τον έφεραν στο εδώλιο) και κυρίως γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις με τα ελληνικά ναυπηγεία.

Το σκάνδαλο, όπως είπε, δεν είναι η δωροδοκία και το ξέπλυμα που τον κατηγορούν.«Δεν θέλουν να ανοίξει το θέμα. Μόνο η αλήθεια βοηθάει την υπόθεση. Θα τα πούμε όλα», είπε.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, οι εισαγγελείς ζήτησαν την απόρριψη όλων των ενστάσεων στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και διαβεβαίωσαν ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη απαντώντας στην υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου τόνισε: «Ακουσα με προσοχή τον κ. συνήγορο να κάνει λόγο για "περιρρέουσα ατμόσφαιρα". Βεβαίως ζούμε όλοι την οικονομική κρίση και την κρίση των θεσμών. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει αίτημα για τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Παρ' ολ' αυτά – και εδώ είναι η διαφωνία μου – μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο μέσα από την προστασία τους. Γι' αυτό, σε ότι αφορά στη δικαστική λειτουργία εμείς είμαστε προσηλωμένοι στους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι».

Και ο δεύτερος εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε: «Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Υπάρχει μόνο η διαδικασία και ότι προκύψει από αυτή».

Απούσα από το εδώλιο την Πέμπτη ήταν η Βίκυ Σταμάτη η οποία διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο .

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου