Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απεργίες εν μέσω εξετάσεων θα προτείνει η ΟΛΜΕ



Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που διακόπηκε αιφνιδίως απόψε για να συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να εκδώσει οριστική απόφαση-πρόταση προς τον κλάδο για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οπως διαφάνηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση που διήρκησε 9 ώρες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως από τη νέα σχολική χρονιά...

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρόταση προς τον κλάδο θα ήταν για μια 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, με πρόθεση την κλιμάκωση των πενθήμερων απεργιών το επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, ακόμη και αν τελικά αύριο λάβουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτή για να ισχύσει θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.
Το θέμα που απομένει προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία είναι διαδικαστικό και αφορά τον τρόπο που θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης της ΟΛΜΕ από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.
Αρχικά, η ΔΑΚΕ είχε προτείνει να μπουν κάλπες στις τοπικές ενώσεις, διαδικασία με την οποία διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις. Τελικά, η ΔΑΚΕ φαίνεται πως επανήλθε σήμερα προτείνοντας να συμμετάσχει τουλάχιστον το 30% των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους στις 15 Μαΐου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου