Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στην Κρήτη σκοτώνονται ακόμη για λόγους "Βεντέτας".



Θύμα «βεντέτας» έπεσε ένας 52χρονος από την Κρήτη καθώς δολοφονήθηκε στα πλαίσια αντεκδίκησης για πυροβολισμούς που είχε ρίξει ένας συγγενής του τη δεκαετία του 1980, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κανέναν.Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό «τυφλής εκδίκησης» έγινε στις 29 Απριλίου, όταν το θύμα, ο οποίος ήταν πρόεδρος στην τοπική κοινότητα περιοχής κοντά στα Σφακιά, δολοφονήθηκε έξω από το χωριό του σε ένα σημείο του δρόμου με σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό, αναφέρει το Βήμα.
Το θύμα είχε μαζί του μια κυνηγετική καραμπίνα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι
φοβόταν για τη ζωή του, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που επικαλείται το δημοσίευμα, ο 52χρονος είχε ειδοποιηθεί δύο μήνες νωρίτερα για το σχέδιο δολοφονίας του, χωρίς όμως να μπορέσει να αποτρέψει το μοιραίο «χτύπημα» των δολοφόνων.
Στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι πριν από περίπου 25 χρόνια, ένας στενός συγγενής του θύματος είχε πυροβολήσει έναν συγχωριανό του για οικονομική διαφορά, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει. Επανεξετάζοντας την υπόθεση του πυροβολισμού, διαπιστώθηκε από την Αστυνομία πως στενός συγγενής του άνδρα που πυροβολήθηκε έχει απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ. για σωρεία ποινικών υποθέσεων, ενώ όπως προκύπτει την ημέρα της δολοφονίας του 52χρονου έλειπε σε μονοήμερο ταξίδι με πλοίο στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να είναι ευκρινές για ποιον λόγο ταξίδεψε.
Όπως δηλώνει το ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «είμαστε σε καλό σημείο. Εχουμε ενδείξεις για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και για αυτό που του ανατέθηκε η φυσική αυτουργία. Σύντομα ίσως έχουμε εξελίξεις...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου