Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στο στόχαστρο της εφορίας τα δάνεια.



Σκοπός του ελέγχου είναι να επαναπροσδιοριστεί όχι μόνο το «πόθεν έσχες» αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης.Eκτεταμένους ελέγχους στα δάνεια για αγορές μεγάλης αξίας ετοιμάζει η Εφορία.Τα στοιχεία που θα συλλέξουν θα αντιπαραβληθούν με το περιεχόμενο των δηλώσεων εισοδήματος. Ο σκοπός είναι να εντοπιστούν αποκρύψεις εισοδήματος και αλλοιώσεις «πόθεν έσχες».
Οι εφορίες θα αναζητήσπυν στοιχεία που αφορούν δάνεια για καταναλωτικές δαπάνες και
αγορές ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

Ύστερα από πρόταση των τεχνοκρατών της τρόικας για νέου τύπου ελέγχους κυρίως στον χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών (γατροί, δικηγόροι κ.ά.), το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να «φακελώσουν» ύποπτους για φοροδιαφυγή πελάτες τραπεζών με βάση το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών τους δανείων, το ποσό της τοκοχρεολυτικής δόσης και την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου.

Με τα στοιχεία για τις τραπεζικές συναλλαγές θα υπάρχει πλήρης εικόνα για την πραγματική δαπάνη που κατέβαλε κάποιος για την αγορά ενός ακινήτου και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα επαναπροσδιορίζουν όχι μόνο το «πόθεν έσχες» αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου