Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για μία... μητέρα




Στη λίστα με τις 20 καλύτερες χώρες για να γίνει μία γυναίκα μητέρα περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βρετανία και ο Καναδάς.

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία είναι, σύμφωνα με έκθεση, οι τρεις καλύτερες χώρες παγκοσμίως για να γίνει μια γυναίκα μητέρα.

Στη 19η θέση βρίσκεται η Ελλάδα, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βρετανία και ο Καναδάς...


Η έκθεση της οργάνωσης Save the Children η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 120 χώρες βοηθώντας παιδιά που έχουν ανάγκη έλαβε υπόψη την «ευημερία» των μητέρων σε 176 χώρες χρησιμοποιώντας δείκτες υγείας, θνησιμότητα σε παιδιά κάτω των πέντε, το επίπεδο της εκπαίδευσης των γυναικών, το εισόδημά τους και την πολιτική κατάσταση.

Σύμφωνα με την έκθεση όλες οι χώρες που βρίσκονται στις 10 τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική, με την τελευταία θέση να καταλαμβάνει το Κονγκό.

Στις 10 χειρότερες χώρες μία γυναίκα στις τριάντα πεθαίνει από αιτίες που έχουν να κάνουν με την εγκυμοσύνη ενώ ένα στα επτά παιδιά χάνουν τη ζωή τους πριν φτάσουν στην ηλικία των 5 ετών.

hamomilaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου