Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απεργία στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ.



Με ψήφους 9 υπέρ και δύο κατά το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΛΕ που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντείνοντας την αγωνία χιλιάδων μαθητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ αναμένεται να ανακοινώσει 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου -πρώτη ημέρα των εξετάσεων- και πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24.
Η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών και τη γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου.


Το υπουργείο Παιδείας διεμήνυσε ότι εάν αποφασίσουν οι ΕΛΜΕ απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των Πανελλαδικών.

Νωρίτερα την Παρασκευή, με ένα δεύτερο non paper το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε τη δική του προσέγγιση στην απόφαση των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξαπέλυσε τη βαριά κατηγορία ότι «το 11μελές Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιλέγει το χρονικό σημείο της σύγκρουσης με την Κυβέρνηση, μόνο και μόνο γιατί τώρα έχει «συνδικαλιστική δύναμη πυρός» -όπως δήλωσαν μέλη του στη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου- και προσχηματικά κατηγορεί την Κυβέρνηση για το χρόνο της σύγκρουσης, επικαλούμενο την ψήφιση της αύξησης του ωραρίου διδασκαλίας την Κυριακή των Βαΐων και το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις».

Μάλιστα, τόνισε ότι οι «τακτικισμοί» του 11μελούς Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «το μόνο που συνεισφέρουν είναι να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον απειλών προς την κοινωνία και αγωνίας προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου