Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ναυάγιο στη συνάντηση για την απεργία των καθηγητών στις Πανελλαδικές



Στην κρίσιμη συνάντηση, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων, με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), δεν υπήρξε συμφωνία για το επίμαχο θέμα της αύξησης του ωραρίου.Η ΟΛΜΕ ετοιμάζεται, πλέον, για απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως γιατί αυξάνονται, από το Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21
σε 23).
Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις. Οι καθηγητές, στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν κατέληξαν σε απόφαση- πρόταση προς τον κλάδο, καθώς δεν συνέκλιναν στον τρόπο με τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση από τον κλάδο- άλλωστε τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Μια συνεδρίαση που θα γίνει μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.
Την ίδια ώρα, για το θέμα της αύξησης του ωραρίου, με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί και η ΟΙΕΛΕ, η οποία συνεδριάζει αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου