Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η εξάχρονη Τζοσλίν που ζούσε κλεισμένη σε ένα δωμάτιο στο Κλίβελαντ



Το εξάχρονο κορίτσι που βρέθηκε στο σπίτι της... κολάσεως μαζί με τις τρεις κοπέλες που είχαν απαχθεί εδώ και μία δεκαετία στο Κλίβελαντ, είναι υγιές και χαρούμενο, σύμφωνα με τους γιατρούς που το εξέτασαν.Πρόκειται για το «μωρό των Χριστουγέννων» όπως αποκαλεί την Τζοσλίν η μητέρα της, Αμάντα Μπέρι που είχε απαχθεί τον Απρίλιο του 2003. Η Αμάντα δήλωσε στην γιαγιά της πως η Τζοσλίν είναι η κόρη που είχε αποκτήσει τα Χριστούγεννα κατά την διάρκεια της ομηρείας της στο σπίτι του Αριελ Κάστρο- ενός εκ των
απαγωγέων- στο Κλίβελαντ.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης, η μικρή Τζοσλίν έτρωγε γρανίτα, σύμφωνα με την βρετανική «Daily Mail» και όταν έβλεπε τη μητέρα της να χαμογελάει, χαμογελούσε και η ίδια... 
Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν δείγμα DNA για τεστ πατρότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κοριτσάκι είναι κόρη ενός εκ των απαγωγέων. Σύμφωνα με την απαχθείσα Αμάντα Μπέρι το κοριτσάκι δεν είχε πάει σχολείο. 
      
Την ίδια ώρα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν υποψίες ότι τα τέσσερα μωρά που γεννήθηκαν από τις γυναίκες που είχαν απαχθεί αλλά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν,  μπορεί να είναι θαμμένα στο κήπο του σπιτιού στο Κλίβελαντ. Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να σκάβουν στον κήπο αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη. Νωρίτερα, η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι, τη δεκαετία που οι κοπέλες κρατούνταν όμηροι από τα τρία αδέρφια, είχαν γεννηθεί συνολικά πέντε μωρά στο «σπίτι της κολάσεως» - ιδιοκτησίας του Αριελ Κάστρο, ενός εκ των απαγωγέων- ενώ ένα από τα θύματα είχε τουλάχιστον τρεις αποβολές λόγω της κακής διατροφής.. 

Ο γιος του Άριελ Κάστρο, Άντονι σκιαγραφεί το προφίλ του πατέρα του κάνοντας λόγο για ένα βίαιο άτομο το οποίο όχι μόνο σήκωνε χέρι πάνω του αλλά χτυπούσε αλύπητα και την μητέρα του. Μάλιστα, το 1993 και μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο που είχε κάνει η γυναίκα του, ο Αριελ Κάστρο δεν δίστασε να κακοποιήσει την σύζυγό του την οποία κόντεψε να σκοτώσει. Τελικά το ζευγάρι χώρισε στα τέλη της δεκαετίας του '90. 

Οσο για την Αμάντα Μπέρι, μία από τις τρεις απαχθείσες, ο Κάστρο την ανάγκαζε να κάνει σεξ μαζί του, απέκτησε παιδί μαζί της και την είχε κλειδώσει σ΄ ένα δωμάτιο που δεν περνούσε το φως του ήλιου.

Την ίδια ώρα, μία γειτόνισσα των απαγωγέων, η Νίνα Σομίλτζ, δήλωσε πως είχε δει πολλές φορές τις τρεις κοπέλες να τριγυρνούν... γυμνές στη αυλή του σπιτιού, κάτι που είχε αναφέρει στην αστυνομία η οποία όμως δεν έδωσε σημασία.

Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει υποψίες και για ένα τέταρτο θύμα των απαγωγέων Κάστρο. Πρόκειται για την Ασλεϊ Σάμερς, η οποία εξαφανίστηκε το 2007 στην ίδια περιοχή του Κλίβελαντ. Τώρα οι αρχές εξετάζουν εάν σχετίζεται η εξαφάνισή της με την υπόθεση των αδερφών Κάστρο.

Ποιος είναι ο λαντζέρης που βοήθησε να απελευθερωθούν οι τρεις γυναίκες

«Να 'μαι λοιπόν έξω από την πόρτα, με το μισοφαγωμένο μου Big-Mac, προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα αλλά δεν μπορώ γιατί είναι σαν να έχει θωρακίσει την πόρτα, σαν να μπαίνεις σε θάλαμο βασανιστηρίων. Άρχισα τις κλωτσιές στο κάτω μέρος της πόρτας. Και αυτή βγήκε σέρνοντας τα πόδια, μαζί με το μωρό της», διηγήθηκε στο CNN ο Τσαρλς Ράμσι, ο λαντρέρης που απελευθέρωσε τις τρεις κοπέλες οι οποίες είχαν απαχθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο. 

Για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσαρλς Ράμσι είναι «ο νέος ήρωας της Αμερικής», ενώ τα βίντεο με αυτόν τον λαντζέρη εστιατορίου να διηγείται το κατόρθωμά του, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα στο Youtube. 

Ο 40χρονος μαύρος με τη χαρακτηριστική προφορά είναι ο πιο κοντινός γείτονας του σπιτιού όπου κρατούνταν οι τρεις νέες γυναίκες, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην έκκληση μιας εξ αυτών, επέτρεψε τη διάσωσή τους.

Με εκφράσεις της αμερικανικής αργκό, ο Τσαρλς με τα μακριά μαλλιά, τα χαλασμένα δόντια και το λεκιασμένο λευκό μπλουζάκι, αφηγήθηκε πώς άκουσε μια κραυγή ενώ έτρωγε ένα χάρμπουργκερ McDonalds. Η αναφορά στην πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων του χάρισε ένα σύντομο μήνυμα της εταειρίας στο twitter, που «χαιρετίζει το θάρρος των θυμάτων. Εμπρός Τσαρλς!» γράφει, ενώ ακολουθεί μια πιο μυστηριώδης φράση: «Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου».

Mερικές από τις φράσεις που είπε ο Ράμσι απευθυνόμενος στον Τύπο ή στην αστυνομία, αναδημοσιεύονται στο twitter ξανά και ξανά, όπως η δήλωσή του όταν μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WEWS: «Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν μια όμορφη λευκή μικρούλα έτρεξε στην αγκαλιά ενός μαύρου... ή είναι ένα άστεγο ζητιανάκι ή είναι προβληματική».

Όταν κάλεσε την αστυνομία που τον ρώτησε αν η κοπέλα «χρειάζεται ασθενοφόρο ή οτιδήποτε άλλο», αυτός απάντησε: «Είχε απαχθεί! Χρειάζεται τα πάντα. Για έλα στη θέση της!».

Το εστιατόριο όπου εργάζεται ο Ράμσι ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ένα συγχαρητήριο μήνυμα: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον υπάλληλό μας, είναι ένας πραγματικός ήρωας του Κλίβελαντ». 

Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook δημιουργήθηκαν με το όνομα «πρόεδρος Τσαρλς Ράμσι» ή ακόμη «το McDo πάντα δωρεάν για τον Τσαρλς Ράμσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου