Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ: "Η θέση μας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις"



Προσθέτουμε τις μισθολογικές περικοπές, το καθεστώς ομηρίας του νέου πειθαρχικού δικαίου και τις διάτρητες διαδικασίες της αξιολόγησης-καρμανιόλας με την πρόσφατη αύξηση του διδακτικού ωραρίου, την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών, τις αναγκαστικές μεταθέσεις του πλεονάζοντος διδακτικού προσωπικού, τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και την αύξηση του μαθητικού δυναμικού ανά τάξη.
Ό,τι έχουμε μπροστά μας είναι η εικόνα ενός απαξιωμένου και διαλυμένου δημόσιου σχολείου, που πίσω από τους ηχηρούς ευφημισμούς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του...
  εγκαθιδρύει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, μεγαλώνει την ψαλίδα των μορφωτικών ανισοτήτων, αυξάνει τα ποσοστά της σχολικής διαρροής και υποβαθμίζει ραγδαία την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας.
Τώρα που ο κεντρικός σχεδιασμός είναι πλέον φανερός, ακόμη και για όσες συνδικαλιστικές παρατάξεις επέμεναν να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις και να ωραιοποιούν τις  δυσάρεστες πλευρές του, θεωρούμε ότι η απάντηση του κλάδου πρέπει να είναι συνολική, μεθοδευμένη και δυναμική. Ό,τι διακυβεύεται είναι πολύ παραπάνω από τις δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας ή τις αναγκαστικές μετακινήσεις και αφορά τον εκπαιδευτικό κόσμο όχι μόνο της δευτεροβάθμιας αλλά και της πρωτοβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς, όλη την ελληνική κοινωνία και ως τέτοιο δεν πρέπει να έχει μόνο κλαδικό αλλά κυρίως πολιτικό χαρακτήρα.
Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένη την έλλειψη προετοιμασίας και τα μέχρι τώρα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις, η συζήτηση για απεργία διαρκείας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις μόνο κακές υπηρεσίες μπορεί να μας προσφέρει. Στον αντίποδα, πιστεύουμε ότι χρειάζεται να καλλιεργηθεί κλίμα αγωνιστικής ετοιμότητας με τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων, να προκηρυχθεί προειδοποιητική απεργία στη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων, να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες και να προετοιμαστεί ο κλάδος για μια πιο συνολική και μετωπική αντιπαράθεση από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, οπότε οι συνθήκες θα είναι από άποψη κοινωνικών συμμαχιών και απεργιακής κινητικότητας πιο ευνοϊκές απ' ό,τι τώρα.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου