Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ ανοιχτή



Σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές έστειλαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εμμένοντας στη θέση τους υπέρ της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.
Ο κ.Βενιζέλος τόνισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας, ενώ ο κ.Κουβέλης είπε πως όποιος οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές θα έχει και την απόλυτη ευθύνη...

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαταράξει την πολιτική σταθερότητα. Κάποιοι άλλοι το έκαναν αυτό. Πολιτική σταθερότητα σημαίνει καθαρή προγραμματική συμφωνία. Μπορούμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας εθνικής ανάγκης αλλά αυτή δεν αντιμετωπίζεται με συγκαλύψεις, με μονομερείς ενέργειες, με τετελεσμένα», είπε ο κ. Βενιζέλος που κλιμακώνοντας την κριτική του ανέφερε:




«Ο πρωθυπουργός έχει την πρωταρχική ευθύνη για να διασφαλίσει τη συνοχή της κυβέρνησης, στην οποία του κάναμε τη μεγάλη τιμή να είναι επικεφαλής, αποδεχόμενοι την ευρωπαϊκή πρακτική».




«Να είναι όμως επικεφαλής μιας κυβέρνησης», πρόσθεσε, «που δεν είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση, η οποία ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους, ή που την ανέχονται ή άλλοι δύο εταίροι, αλλά μια κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη θεσμική ισοτιμία, ανεξαρτήτως του συσχετισμού δυνάμεων».




Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα ούτε υπευθυνότητας ούτε αποφασιστικότητας: «Είμαστε υπέρ της αποφασιστικότητας. Αλλά υπέρ της πραγματικής αποφασιστικότητας. Και επιδείξαμε αποφασιστικότητα εκεί που ήταν οι μεγάλοι κίνδυνοι, να βρεθεί η χώρα στο «πουθενά», κρεμασμένη στα μανταλάκια», διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος και προειδοποίησε:
«Εάν κάποιοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται για δημοσκοπικούς δήθεν λόγους, διαπράττουν τεράστιο ιστορικό λάθος: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές. Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί, basta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία», είπε χειροκροτούμενος από την κοινοβουλέυτική του ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.




Οσον αφορά σε αυτό καθ' αυτό το ζήτημα της ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Είναι αίτημα να έχουμε μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και απογαλακτισμένη από την πολιτική εξουσία. Είμαστε συνεπώς υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία. Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Ταυτιζόμαστε με το φρόνημα του ελληνικού λαού, με το φρόνημα του ελληνισμού».




«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Οποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προς το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με αιχμή το ζήτημα της ΕΡΤ.
Παράλληλα ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επανέλαβε ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ κλειστή.




«Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» τόνισε, στη δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση των οργάνων της ΔΗΜΑΡ που κράτησε πολλές ώρες από το πρωί της Πέμπτης.




«Η Κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής» σημείωσε ο κ.Κουβέλης, απαντώντας στις πληροφορίες που διέρρευσαν από τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες συζήτησαν το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η σύγκρουση για την ΕΡΤ στις κάλπες.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου