Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εντυπωσιακή η παράσταση τελετής λήξης για τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου «Η Πέλλα»



   
Γοήτευσαν και ενθουσίασαν τους  θεατές, που κατέκλεισαν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών , σε μια εντυπωσιακή παράσταση για την καθιερωμένη ετήσια τελετή λήξης, τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών
“Η Πέλλα”.

     Με μια ξεχωριστή εκδήλωση αντάξια της πλούσιας δράσης τους και της επιτυχούς παρουσίας τους, τα χορευτικά τμήματα του ΕΟΓ «σφράγισαν» την επιτυχή διαδρομή τους κατά τη διάρκεια της χορευτικής περιόδου 2012-2013...
Οι περίπου 100 χορευτές του ΕΟΓ . γέμισαν τη σκηνή παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα, συνθέτοντας μια πανδαισία χρωμάτων. Μικροί και μεγάλοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου απόλαυσαν χορούς από τη Θράκη, την Ήπειρο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Μακεδονία. Τα χορευτικά τμήματα μέσα από τη λαμπερή αυτή εκδήλωση σηματοδότησαν, ταυτόχρονα, τις δράσεις της επόμενης χορευτικής περιόδου.

         Το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων, αλλά και το γεγονός ότι το θέατρο γέμισε  από κόσμο, που ήθελε να παρακολουθήσει την τελετή λήξης των χορευτικών του ΕΟΓ, αποτέλεσαν την απόλυτη ικανοποίηση για τους χορευτές, που προσπαθούν να αναδείξουν την παράδοσή μας,  σε κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό.

         Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του προέδρου κυρίου Γεωργίου Δόντσιου  ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία του συλλόγου και την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δ.Σ. του ΕΟΓ, για όλες τις δραστηριότητές του.

         Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κα.Λαγομάτη Ηλιάννα ,

         Στην εκδήλωση παρευρέθησαν  ο πανοσιολογιότατος π. Σπυρίδης Ιωάννης, ο Δήμαρχος κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κα Λαγομάτη Ηλιάννα, οι βουλευτές κ. Καρασμάνης Γεώργιος, κ. Σταμενίτης Διονύσιος, κ .Τζαμτζής Ιορδάνης, κα. Τζάκρη Θεοδώρα, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Γιαννιτσών κ. Οικονομίδης Χρήστος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιος , ο Διευθυντής Δήμου Πέλλας κ .Καστερίδης Ευστάθιος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Παπανικολάου Νικόλαος και εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων,  οι οποίοι συνεχάρησαν τον ΕΟΓ  και τους χορευτές του τονίζοντας τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο του συλλόγου τόσο στη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όσο και στην προβολή και ανάδειξη του νομού μας, επισημαίνοντας πως η συμμετοχή του κόσμου σε κάθε εκδήλωση του ΕΟΓ. αποδεικνύει την αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεών του.


          Η εκδήλωση έκλεισε  με την αποφώνηση του προέδρου που επίσης ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον ΕΟΓ, τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης  και ενίσχυσης των παιδικών τμημάτων, που αποτελούν τη βάση του συλλόγου.  Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τους χορηγούς της εκδήλωσης ( ΔΗΚΕΠΑΠ, Λογιστικό γραφείο Στράντζαλη Κωνσταντίνου, Fotografia Jimmys Antoniadis, Ντίνα Γκλαβά-make me up, Στούντιο γυμναστικής Βαρσαμά, Παπαδόπουλος Γρηγόριος-Χρώματα,χαλιά,είδη προικός, Υπεραγορά Χρυσανθίδη, οργάνωση γάμου και βάφτισης Γρηγόρης και Ντίνα Γκλαβά) και προς όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες εκφράστηκαν εκ μέρους του Δ.Σ προς τους χορευτές-χορεύτριες και τους Χοροδιδασκάλους Στοϊωάνου Ορέστη και Κεχαγιά Αναστασία καλώντας τους Δήμαρχο και Αντιπεριφεριάρχη να επιδώσουν αναμνηστικά αντίστοιχα.  Τέλος ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο υποσχόμενος μια πλούσια χρονιά ενόψει των εορτασμών της συμπλήρωσης 50 χρόνων από ιδρύσεως του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου