Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Θέμα ωρών η νέα κυβέρνηση



Τις τελικές αποφάσεις για τα πρόσωπα της κυβέρνησης, τη δομή αυτής αλλά και το πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας λαμβάνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν συνάντηση μίας ώρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων υπήρξε μία «γόνιμη συνεργασία» και στόχος είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθεί απόψε το βράδυ.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης καθώς και υπουργού Εξωτερικών, εξέλιξη που θα σημάνει τη μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μια τέτοια περίπτωση ερώτημα ο Π. Παναγιωτόπουλος ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών είτε στο Πολιτισμού. Ερωτηματικό παραμένει ποιος θα αναλάβει τον νευραλγικό για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θώκο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την αποχώρηση Μανιτάκη.
Αμετακίνητος είναι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γιάννης Στουρνάρας, ενώ στις θέσεις τους φαίνεται να παραμένουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστης Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με ενδεχόμενη «διάσπαση» των υπουργείων:
Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομων Μεταφορών και Δικτύων σε α. Ανάπτυξης και β. Υποδομών & Μεταφορων
Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού σε α. Παιδείας και β. Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Το όνομα του Χαράλαμπου Αθανασίου θεωρείται πιθανότερο για το Δικαιοσύνης και του Άδωνι Γεωργιάδη για το υπ. Ναυτιλίας.
Από το ΠΑΣΟΚ, πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάθηκαν οι:
•Πάρις Κουκουλόπουλος, που θα αναλάβει υπουργός ή αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών
•Γιάννης Μανιάτης, που θα αναλάβει υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
•Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που θα αναλάβει υπουργός Υποδομών ή Υγείας
•Φώφη Γεννηματα
•Εύη Χριστοφιλοπούλου, ως αναπληρώτρια υπουργός στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
•Συμεών Κεδίκογλου, που θα αναλάβει υφυπουργός Παιδείας.
Αμετακίνητος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα παραμείνει ο κ. Τσαυτάρης, το έργο του οποίου κρίνεται ως επιτυχημένο, και στο υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του υφυπουργού ο κ. Κούρκουλας.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου