Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ και "κινητικότητα" στο δημόσιο, τα θέματα της πρώτης σύσκεψης στο Μαξίμου



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα Χρήστου Σταϊκούρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο τραπέζι έπεσαν όλα τα καυτά ζητήματα, ενόψει και της άφιξης της τρόικας, με στόχο «να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος».


Ο κ. Στουρνάρας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει παράταση από την τρόικα όσον αφορά το θέμα της κινητικότητας, τόνισε «πως θα το δούμε».

Ωστόσο, πηγές του Οικονομικού επιτελείου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα με ...άριστα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στουρνάρα μετά την κυβερνητική σύσκεψη

«Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, θα ζητήσει η Κυβέρνηση παράταση για το πρόγραμμα της κινητικότητας, προκειμένου να υπάρξει επαναδιατύπωση;

Ι. Στουρνάρας: Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για τις εκκρεμότητες που έχουμε ενόψει έλευσης τρόικας και θα δουλέψουμε σκληρά τις επόμενες ημέρες, για να καλύψουμε τα κενά. Αυτό μόνο.

Δημοσιογράφος: Θα ζητήσετε παράταση; Την σκέφτεστε την παράταση; Την αντιμετωπίζετε;

Ι. Στουρνάρας: Θα δούμε. Σας ευχαριστώ πολύ».
EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου