Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μεράκι, κέφι και πρωτοτυπία από το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Γιαννιτσών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου η τελετή λήξης της λυκειακής χρονιάς, στο Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών.
     Το κοινό ενθουσιασμένο χειροκρότησε μικρούς και μεγάλους χορευτές, που με το κέφι  και τη διάθεσή τους, ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι χοροί που παρουσιάστηκαν ήταν από τις περιοχές της Κόνιτσας, της Μακεδονίας, της Δυτικής και Βόρειας Θράκης.

      Η βραδιά έκλεισε με χορούς και τραγούδια από την παράδοση των “ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ” της Σμύρνης, που άφησε έκπληκτο όλον τον κόσμο. Η αγάπη για χορό και τραγούδι των χορευτών, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και παρέσυρε το κοινό σε μια αξέχαστη βραδιά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε ο χοροδιδάσκαλος κ. Θανάσης Κάππας.
     Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών κ. Βασιλική Καλλιοντζή, η οποία ανέφερε ότι το Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης μας, 21 χρόνια μετά την ίδρυσή του, λειτουργώντας εθελοντικά, εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, προσπαθώντας με σεβασμό και επίγνωση να διαφυλάξει τους θησαυρούς της λαϊκής  κληρονομιάς και να κρατήσει στέρεους δεσμούς με την εθνική παράδοση. Ιδιαίτερη θέση στη σφαίρα των ενδιαφερόντων του Λυκείου κατέχει η γυναίκα, ως μάνα, ως εργαζόμενη, ως βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό αποδεικνύεται με  δράσεις, όπως η διοργάνωση ομιλιών και διαλέξεων, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Λύκειο Ελληνίδων, με στόχο τη στήριξη και την ενημέρωση της γυναίκας σε επίκαιρα θέματα. Η κ. Καλλιοντζή κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: «μπορούμε να ψυχαγωγούμαστε με τις δικές μας παραδόσεις, χωρίς να χρειαζόμαστε ξενόφερτες και δανεικές συνταγές. Είμαστε Έλληνες και σε πείσμα των καιρών, θα παραμείνουμε θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής , η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., κ. Ηλιάνα Λαγομάτη, δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ. Αθανάσιος Ξυνίδης,  εκπρόσωποι της εκκλησίας και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ σε όλους ιδιαίτερα στον Καραμήτσο τον παλιό χορευτή της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή