Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση στο Πέλλα Δώθε για το πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά



Το πάρκο του Αγίου Γεωργίου όπως είναι σήμερα

Με αφορμή την επιστολή που δημοσίευσε η ομάδα του Δικτύου Πολιτών αναφορικά με τις προθέσεις της διοίκησης του Δήμου Πέλλας για δημιουργία υπόγειου παρκινγκ στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, αλλά και με την έκταση την οποία έχει πάρει η συζήτηση γύρο από το συγκεκριμένο θέμα στην ανάρτησή μας στο facebook , θεωρήσαμε σωστό να διενεργήσουμε δύο γκάλοπ έτσι ώστε να πάρουμε μία πρώτη γεύση για το ποια είναι η άποψη των πολιτών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά το κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών.

Το πάρκο του Αγίου Γεωργίου όπως ήταν παλιά
Το πρώτο ερώτημα και με βάση την σημερινή εικόνα του Πάρκου του Αγίου Γεωργίου έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο πιστεύετε ότι η αλλαγή ήταν προς θετική ή αρνητική κατεύθυνση (έχοντας ίσως πάντα στο μυαλό μας την τελική μορφή την οποία θα πάρει το πάρκο στα επόμενα χρόνια).
Το δεύτερο ερώτημα αφορά την μελλοντική χρήση του Πάρκου του Αγίου Γεωργίου για το αν και κατά πόσο θα σας έβρισκε σύμφωνους η υλοποίηση του σχεδίου για δημιουργία υπόγειου παρκινγκ (εδώ φυσικά θα βοηθούσε η παρουσίαση μίας μακέτας με την τελική του μορφή από την πλευρά που επεξεργάζεται την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου).

20 σχόλια:

  1. τα λεγαμε πριν 20 χρονια....και μας περνουσαν για τρελους!!! αλλα με αυτους που διαλεγουμε για πολιτικους....καλα να παθουμε!!! αξιζουμε πολλα και χειροτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α!!! σημαντικο...οταν ειναι να γινει που ειναι αναποφευκτο, και που θα γινει ουτως η αλλως...να ξεπουληθει σε κανεναν ιδιωτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κρανιου τοπος τωρα το παρκο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανενα παρκινγκ δε θα γινει και εδω ειμαστε και θα το δειτε... απλα ο Κ. Σταμκος αποφασισε να πεταξει ενα πυροτεχνημα για να δειξει οτι ενδιαφερεται εστω και για κατι. Ολα τα αλλα ειναι "σε λογια να βρισκομαστε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ λίγη προσοχή στα ορθογραφικά σας. Διαχειρίζεστε δημοσιογραφικό blog. Το εργαλείο της δουλειάς σας είναι η γλώσσα, χρησιμοποιείστε την σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να φροντησουν να κανουν παιδικες χαρες για τα παιδια μας γιατι δεν εχουν που να παιξουν και τα κλεινουμε στα διαμερισματα... ζουμε στην επαρχια και δεν εχουν τα παιδακια μερη να παιξουν γιατι ολα ειναι σπασμενα!!! ντροπη τους!!! ηταν ενα παρκο καλουτσικο και καναν σκατα κι αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αυτους που ειπαν οτι τους αρεσε η εικονα του παρκου οπως ητανε πριν, εγω θα κανω μια απλη ερωτηση. Ποσα ατομα ειχε το παρκο καθε μερα στις 11 η ωρα το βραδυ??. Και για να μην ζοριζεστε θα σας απαντησω. 2-3 ζευγαρια και 2-3 πρεζακια. Ολοι οι αλλοι κανανε τον γυρο και κανεις δεν εμπαινε μεσα. Αλλα τα πραγματα τα εξωραιζουμε στο μυαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ηθελα μα πω οτι το παρκο λειτουργει ολη την ημερα για να παιζουν τα παιδια με δεντρα και κουνιες. η μαγκια ειναι να βαλουν μεγαλα δεντρα και κουνιες και οχι παρκιν.ο κοσμος δεν εχει τη δυνατοτητα να πληρωνει παρκινγκ θελει αλλου ειδουςδιασκεδαση να χαλαρωσει χωρις κοστος

      Διαγραφή
  8. kai tin mera posa atoma eixe kai posa exei tora ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπόγειο πάρκιν και παραμύθια της χαλιμάς για εμάς τους χαχόλους. Ένα χοντρό ψέμα. Με την συνήθη προχειρότητα και ανοργανωσιά. Μακάρι να υπήρχε κάτι έτοιμο ένα πλάνο μια μελέτη μια υποψία χρηματοδότησης και ας ήταν και εντελώς διαπλεκόμενο. Κάτι να γινόταν έστω και πονηρά. Αλλά ο ύπνος της δημοτικής αρχής τελειωμό δεν έχει. Τα γκάλοπ και οι αντεγκλήσεις είναι για να τα λέμε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1ον) Αίσθημα Ασφάλειας
    Δηλαδή τώρα δεν έχει πρεζάκια;;; που ο παππάς της ενορίας μαζεύει σύριγγες. Τέτοια θέματα, λύνονται με σωστό φωτισμό κι όχι με κοπή δέντρων ετών. Ισχυρίζονται ότι κάνουν οικονομία στο ρεύμα αλλά το "ρολοϊ" είναι extra φωτισμένο ως μνημείο πόλης. Δηλαδή το πάρκο δεν μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης και συνεπώς να είναι φωτισμένο;
    2ον) Αισθητικά
    Τώρα όσο για τον τρόπο που επέλεξαν να το φωτίσουν υπάρχει και θέμα αισθητικής που είναι πολύ υποκειμενικό, αλλά εγώ νομίζω ότι όταν ανάβουν αυτά τα μικρά φώτα γίνεται διάδρομος προσγείωσης εξωγήινων, για να κάνουμε λίγο humor. Είναι δυνατόν να μπαίνεις απο τη μια είσοδο και να καταλήγεις σε αδιέξοδο;Τι να πεί κανείς για την φαντασίωση του αρχιτέκτονα μάλλον ήθελε να μας trollαρει. :D (ta kataferes)
    3ον) Εμπορική εκμετάλλευση
    Δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη δημοτικό αναψυκτήριο που θα φέρει έσοδα στον δήμο και ίσως εξαλείψει τα φαινόμενα στα οποία αναφέρθηκα παραπάνω.
    4ον)Οικονομικός Έλεγχος
    Γιατί μας κόστισει τόσο πολύ ένα πάρκο που η μορφή του είναι αυτή; Υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση φωτ/κών ώστε να υπάρχει αυτονομία φωτισμού;
    5ον) Υπόγειο parking??
    Εντάξει πόσα χρόνια ακόμη θα είναι ένα ατελείωτο εργοτάξιο η περιοχή; Υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα με τις θέσεις parking. Πρέπει να γίνει μια στάθμιση των προβλημάτων-κόστους-ταλαιπωρίας περιοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανε μια βολτα μεσα και θα δεις ποσα σπασμενα φωτιστικα υπαρχουν. Αλλα οταν δεν υπαρχει παιδεια αυτα παθαινεις. Το θεμα δεν ειναι η υπαρξη φωτιστικων σωματων. Τα φωτιστικα εκει ειναι (αρκει να μην ειναι σπασμενα και να λειτουργουν).

      Διαγραφή
  11. Το κύριο ερώτημα για το parking είναι το εξής: Το πάρκο θα ξαναχαλάσει; Αν ναι, τότε όχι δεν χρειάζεται να γίνει εκεί. Αν όχι, τότε ένα ΔΗΜΟΤΙΚΟ parking στο οποίο οι δημότες θα πληρώνουν απο καθόλου εώς το ελάχιστο αντίτιμο για το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του(αυτό γτ φτιάχνεται για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης και να κάνει πιο βιώσιμη τη ζωή σ'αυτήν και όχι για να κερδίζει) χρειάζεται στο κέντρο της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δε θα ξαναχαλασει. Με μετροποντικα θα σκαψουνε το παρκινγκ. Μονο αυτο δε μας ειπε ο Σταμκος.

      Διαγραφή
  12. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΈΓΙΝΕ ΑΘΛΙΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΠΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΠΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,,,,!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ???????????????ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΥΝΙΕΣ.ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΒΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ .ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ . ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΔΕΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ:ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ?ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πάρκο έχει γίνει σκατά sorry για την λέξη αλλά εγώ θυμάμαι τις γεφυρούλες και από κάτω το νερό με τις πάπιες που έκανες όμορφες βόλτες....τώρα τίποτα δεν μπορείς να κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1) Θεωρώ την αλλαγή του πάρκου θετική καθώς πλέον μπορούν να πάνε μικρά παιδιά και εφηβικές παρέες ενώ πριν από τις 8 και μετά κυκλοφορούσαν ναρκομανής και γενικά δεν υπήρχε "καλό" όνομα γύρω από το πάρκο.
    2) Είναι ένα μεγάλο έργο που θα χρειαστεί χρόνο και χρήμα τα οποία αν είναι διαθέσιμα θα ήταν ορθό να διατεθούν στην ανακαίνιση άλλων δημοτικών χώρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή