Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Έλληνες από το Σίδνεϊ οι εφευρέτες του «ρολογιού SOS» για ηλικιωμένους



Δυο αδέρφια, ελληνικής καταγωγής, από το Σίδνεϊ έκαναν μια σημαντική εφεύρεση για την ασφάλεια των ηλικιωμένων και όχι μόνον.

Δημιούργησαν ένα ρολόϊ-κινητό που είναι διακριτικό, πολύ ελαφρύ, φοριέται στον καρπό του χεριού και εκτός από το να δείχνει την ώρα λειτουργεί και ως τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης.


Είναι το νέο ρολόι/τηλέφωνο "SOS Mobile Watch" που έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στην υψηλή τεχνολογία μεριμνώντας για τα ηλικιωμένα άτομα, αφού είναι συνδεδεμένο 24 ώρες το 24ωρο με τρία βασικά SOS τηλέφωνα.

Ο Πίτερ Αποστολόπουλος και ο Πολ Αποστολόπουλος είναι οι εφευρέτες του πρωτοποριακού ρολογιού. To mCareWatch είναι το ρολόι που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο «εκτάκτου ανάγκης», προκειμένου τα άτομα που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και δεν έχουν συνεχώς δίπλα τους ένα τηλέφωνο να είναι σε θέση να καλέσουν εύκολα και άμεσα σε βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Το SOS Mobile Watch έχει ενσωματωμένη κάρτα SIM και μπορεί να συνδεθεί με τρια τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης που μετά από κλήση σε βοήθεια από το ατόμο που το φορά, καθίσταται πανεύκολο να εντοπιστεί, όπου κι αν βρίσκεται μέσω του συστήματος GPS.

Η ιδέα για το SOS Mobile Watch προέκυψε μετά από μια προσωπική άσχημη εμπειρία, όταν ο πατέρας των δυο αδερφών υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ οδηγούσε έχοντας δίπλα τη σύζυγό του, όπως δήλωσαν σύμφωνα με το protothema,τα δυο αδέλφια.

Η νέα αυτή συσκευή προορίζεται να είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα σε υπερήλικες που ζουν μόνοι τους και την οικογένειά τους ή αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν με την έγνοια τους. Έτσι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να είναι περισσότερο ανεξάρτητοι απολαμβάνοντας την καθημερινότητά τους και οι κοντινοί τους άνθρωποι λιγότερο ανήσυχοι γι'αυτούς.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και τις καινούριες εφαρμογές της.

Με ένα μόνο πάτημα ενός κόκκινου κομπιού στέλνεται αμέσως ειδοποίηση εκτάκτου ανάγκης στα τηλέφωνα με τα οποία το ρολόι είναι συνδεδεμένο, τα οποία εκτός από τηλέφωνα συγγενών και φίλων μπορεί να είναι και υπηρεσίες εκτάκτων ιατρικών περιστατικών. Παρέχει κάλυψη για το 97% του Αυστραλιανού πληθυσμού μέσω του δικτύου Optus και η μπαταρία του διαρκεί 48 με 72 ώρες μετά από τη φόρτιση.

nasepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου