Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΕΣΕΕ για μείωση μισθών 13% στο εμπόριο



Επιμένει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στην εισήγησή της για υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο με μειώσεις μισθών ύψους 13%.
Σε επιστολή του προς τα μέλη της Συνομοσπονδίας και τους εμπορικούς συλλόγους, ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης τούς καλεί να προσέλθουν στον τραπέζι για την υπογραφή μιας νέας σύμβασης, δεδομένου ότι η κλαδική εμπορίου έληξε στις 31 Ιουλίου και η τρίμηνη περίοδος μετενέργειας λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Η εισήγηση του προέδρου της ΕΣΕΕ είναι για μείωση του κατώτερου μισθού κατά 13% στα 751 ευρώ από 860 σήμερα. Να σημειωθεί ότι ο μισθός των 860 ευρώ αφορά στους πωλητές, αφού για το προσωπικό γραφείου ανέρχεται στα 793 ευρώ και για τους αποθηκάριους στα 785 ευρώ.
Το δίλημμα που θέτει ο κ. Κορκίδης είναι ότι εάν δεν υπογραφεί η νέα κλαδική με μειώσεις 13%, τότε από τον Νοέμβριο που θα τελειώσει η περίοδος της μετενέργειας θα υπογράφονται επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις με πολύ μεγαλύτερες μειώσεις, της τάξης του 32%, δηλαδή στα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ, όπως συνέβη σε άλλους κλάδους.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ θέτει την 6η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων και τη διατύπωση θέσεων σχετικά με την υπογραφή νέας κλαδικής. Η πρώτη αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων στην πρότασή του για μειώσεις 13%, πάντως, ήταν αρνητική.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου