Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ



 Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι για την ΑΔΕΔΥ αυτή που ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς το Γενικό Συμβούλιο της συνδικαλιστικής οργάνωσης αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε “παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις”, που περιλαμβάνουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:



“1. Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

2. 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή.

3. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις-συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.

4. Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας, στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013”.


 news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου