Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

57.000 οι δικαιούχοι για τους παιδικούς σταθμούς



Τα τελικά αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, η οποία είναι και ο φορέας που είχε αναλάβει τη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία ο αριθμός των επωφελούμενων παιδιών ανέρχεται στις 56.977.
Ωστόσο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αναμένεται να καταθέσει πρόταση για επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να αυξηθεί και ο αριθμός των παιδιών που θα επιδοτηθούν.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΕΤΑΑ, oι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων γυναικών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ έως την Παρασκευή 30/8/2013.
Οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.
Τα ονόματα των ωφελούμενων γυναικών ανά νομό αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) www.eetaa.gr, καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά την εκδίκαση όλων των ενστάσεων.
Στις 20 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί οι προσωρινοί πίνακες με τις εν δυνάμει ωφελούμενες μητέρες και τις απορριπτέες αιτήσεις ενώ ακολούθησε τριήμερη διαδικασία της υποβολής ενστάσεων.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Αντέννα, φέτος αναμένεται να εξυπηρετηθούν από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς περισσότερα από 65.000 παιδιά. Ηδη, πρόσθεσε, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συμβάλλει με 15 εκατ. ευρώ επιπλέον.
Ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι «είμαστε σε συνεννόηση, εδώ και αρκετές μέρες, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εργασίας, που ουσιαστικά έχουν τα κονδύλια, από τα οποία αναζητούμε πρόσθετους πόρους».
Πρόσθεσε δε ότι «υπολογίζουμε ότι φέτος τα παιδιά που θα εξυπηρετηθούν θα ξεπεράσουν τις 65.000, θα φτάσουν τις 67.000 ίσως και παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι ο τελικός αριθμός των παιδιών που δικαιούνται να μπουν στο πρόγραμμα είναι λίγο περισσότερες από 71.340».
Ανέφερε ακόμα ότι «στη συνάντηση που είχαμε με την ΚΕΔΕ τους προτείναμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου