Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αδωνις Γεωργιάδης: «Αν γίνει έστω και μία απόλυση θα παραιτηθώ»



«Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός είπε ότι εντός του 2013 θα λειτουργήσουν στην Αττική 6-7 αστικού τύπου κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο είναι χώρος που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί είναι εστία μικροβίων» και ότι «θα πρέπει να πηγαίνει κανείς όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, λέγοντας ότι «υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στον χώρο της Υγείας».


«Ο κ.Βαρνάβας δεν είναι ένα πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο, είναι ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι αντιδράσεις ορισμένων συνδικαλιστών στο χώρο της Υγείας διακατέχονται από αντιπολιτευτικό άγχος» και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία κινητοποίηση, διότι-όπως είπε-ο κόσμος της Υγείας ξέρει τι χρειάζεται να γίνει.

«Στην Ελλάδα ακούγαμε τόσα χρόνια λογικές Βαρνάβα και Σκουρλέτη, γι' αυτό είχαμε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν διεκδικεί το αλάθητο, υπογραμμίζοντας ότι τα σχέδια αυτά έχουν εκπονηθεί εδώ και δέκα χρόνια, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί λόγω αναβολών.

«Τώρα πάμε να κάνουμε το σωστό για τους πολίτες. Δεν γίνονται αυτά για την τρόικα, γίνονται για μας».

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου