Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διασώζουν τον Μάκη Ψωμιάδη»



Δοκάρι κι έξω! Με οργή αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόρριψη τροπολογίας που είχε καταθέσει στη Βουλή για τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ. Τα πυρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στόχευσαν στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που καταψήφισαν την τροπολογία.

Η τροπολογία προέβλεπε να εκχωρούνται στα ασφαλιστικά ταμεία και σε ιδιώτες οι απαιτήσεις των ΠΑΕ που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης (πτώχευση) και δεν διαθέτουν ακίνητη ή άλλη ρευστοποιήσιμη περιουσία, ώστε να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.


Μοναδική προϋπόθεση, τα χρέη των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών να έχουν αναγνωριστεί ή επιδικαστεί με βάση τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Σε αυτήν την περίπτωση, η τροπολογία προέβλεπε ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων κατά των οφειλετών, σε κάθε ποινική δίκη, σχετική με το αδίκημα.

Θα περίμενε κανείς, οι βουλευτές της συμπολίτευσης ότι θα συνέβαλαν με την ψήφο τους σε μία προσπάθεια που αναμφίβολα θα προσπόριζε έσοδα στα κρατικά ταμεία, κυρίως στα ασφαλιστικά, όπως το ΙΚΑ, δίνοντας σημαντική ανάσα.

Απεναντίας, με την απόρριψη της τροπολογίας δίνεται «πάτημα» για επικρίσεις ότι παίζεται «παιχνίδι κάτω από το τραπέζι».


Ενδεικτικά, το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιβραβεύει την παρανομία και διασώζει τους επιτήδειους παράγοντες που λεηλατούν και πτωχεύουν ποδοσφαιρικές ομάδες εις βάρος του ελληνικού λαού».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται, επίσης, περιπτώσεις πρώην ισχυρών της μπάλας που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, με πιο κραυγαλέα αυτή του Μάκη Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, με τις «πλάτες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ξεφεύγουν από τις ποινικές ευθύνες και τις επακόλουθες κυρώσεις.

Πώς; Αξιοποιώντας προς όφελός τους πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία με τις οποίες ορίζεται η υποχρεωτική πτώχευση και εκκαθάριση εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας.

Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εισπραχθούν οι επιδικασμένες απαιτήσεις από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Όμως, ζημίες υφίστανται ταυτόχρονα και τα ερασιτεχνικά σωματεία των ομάδων, αφού χάνουν κατ’ αντιστοιχία τους οικονομικούς πόρους που τους αναλογούν.

sport-fm.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου