Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μόνο με «μαύρο» θ’ άλλαζε κάτι



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ βαραίνουν υποψίες, τους βαραίνουν ενοχές. Πολύ το χρήμα (επί παχιών αγελάδων), λες κι είχαμε μηχανή κοπής χαρτονομίσματος. Σαν να φτιάχτηκε για χάρη μας η Ε.Ε. για να μας δανείζει, οι Γερμανοί να χαϊδεύουν της Ψωροκώσταινας τα καλ(κ)ομαθημένα.
ΤΙ κάνεις σαν Κυβέρνηση «του λαού για το λαό» (κ.ά. τέτοια φαιδρά); Μοιράζεις πόστα σε «διψασμένους». Προηγούνται τα «δικά σου παιδιά», έπονται οι «πρασινοφρουροί» και τούμπαλιν. Με τους «άλλους» σε ρόλο μόνιμης διαμαρτυρίας που «κυβερνούσαν» χωρίς να φαίνονται. Τους διόριζαν για το άλλοθί τους οι κυβερνώντες κι όλοι τους…βολεμένοι.

ΟΡΙΖΑΝ και επιτροπές στην ΕΡΤ, για ν’ αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι. Τι κι αν οι επιτροπές οργίασαν με υπογραφές και προτιμήσεις ημετέρων; Όλα νόμιμα και...λεφτά υπήρχαν. Απ’ τις αστείρευτες εισροές για την ΕΡΤ ακόμα και…νεκροταφείων. Μια-δυο, λοιπόν, κι ο καθένας της επιτροπής στον/στην «κολλητό» του.
-Θα σε προτείνω για την ΕΡΤ, μαλ…α, θα κολυμπήσεις στο ευρώ, αλλά…ξέρεις. Τα μισά δικά μου. Τακτικά και στην ώρα τους. Εκεί όπου θα γευματίζουμε, και κάτω απ’ το τραπέζι.
ΑΥΤΟΙ το’ στρωσαν κι εμείς προχωράμε τη σκέψη μας πιθανολογώντας. Κι όσο το παραδάκι έπεφτε περίεργα σε τσέπες μετριοτήτων σε προσοδοφόρα πόστα, τόσο η υποψία μας γίνεται βεβαιότητα. Δεν μπορεί να σπαταλάς α(συλ)λόγιστα το δημόσιο χρήμα προς τρίτους χωρίς μια παράπλευρη εισροή στη δικιά σου τσέπη.
«ΣΤΗΝ Ελλάδα όλα γίνονται όπως θέλουν οι μέτριοι» είπε ο Τσαρούχης. Και στρώθηκαν στη «δουλειά» μετριότητες που ‘κονομούσαν…τ’ άντερά τους, εν μέσω ικανών και ταλαντούχων. Με τουπέ, ενίοτε και «εσωτερική» εξουσία από ανάκλαση στον προστάτη που του’ κλεινε το μάτι περιμένοντας το μερδικό του. Ένα τέλειο σύστημα κλοπής του δημόσιου χρήματος, στη χώρα της…λευτεριάς, της «δημοκρατίας» και της ατιμωρησίας. Μια τέλεια μηχανή χωρίς ν’ ακούγεται, καλολαδωμένη από μαστόρια που έκαναν περιουσίες με μακιγιαρισμένες φάτσες στο «γυαλί» και αφανείς στο παρασκήνιο της ΕΡΤ. Με τον συνδικαλισμό φύλακα-άγγελο μην ακουστούν…τσουγκρίσματα των ποτηριών του πάρτι.
ΚΑΛΟΣ ο έλεγχος του συνοικιακού ταβερνιάρη και του ψιλικατζίδικου, αλλά καλύτερος στους παραπάνω «νομίμως και ανήθικα πλουτισάντων». Οικονομικός και εισαγγελικός!
-Τη φορολογική σας δήλωση, κύριε/κυρία που τσεπώνατε χιλιάρικο ημερησίως. Γιατί δηλώνετε τα μισά;
……
-Πότε προσληφθήκατε; Ποιοι υπέγραψαν;
-Προσωπικά δεδομένα.
ΚΑΙ το επιμύθιο; Μόνο με «μαύρο» στην οθόνη κάτι θα μπορούσε ν’ αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου