Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μέρκελ: Δεν επιθυμούμε χαλάρωση των πιέσεων στην Ελλάδα



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προεκλογική αντιπαράθεση στη Γερμανία, με επίκεντρο το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να πει από τώρα τί θα γίνει με το ελληνικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί του χρόνου, αλλά και ότι δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα.

Τις παραπάνω δηλώσεις φέρεται να έχει κάνει η καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη, στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung και τις οποίες προδημοσίευσε σήμερα το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στρέφοντας τα πυρά της προς τους Σοσιαλδημοκράτες που κατηγορούν συνεχώς τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι δεν λέει την αλήθεια για την υπόθεση της Ελλάδας, η καγκελάριος τονίζει ότι δεν επιθυμεί να χαλαρώσουν οι πιέσεις προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
«Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το μόνο που θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι να διασωθεί ο ίδιος την ημέρα των εκλογών», φέρεται να είπε η Μέρκελ και επέμεινε στη θέση της ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.
Σημειώνεται ότι η σιδηρά ηγετιδα των Χριστιανοδημοκρατών έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί ένα νέο «κούρεμα» χρέους για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε «ένα ντόμινο αβεβαιότητας στην ευρωζώνη».
Η Ελλάδα, τόνισε, «έχει ακόμη πολλά να κάνει και πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». Οσο για τη μελλοντική τύχη του ελληνικού χρέους, οι σχετικές συζητήσεις θα γίνουν «εκ νέου το 2014 όπως έχει συμφωνηθεί» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, είχε δηλώσει πιο νωρίς ότι θα ζητήσει από την κυρία Μέρκελ σαφείς απαντήσεις γύρω από το θέμα του «τρίτου πακέτου» προς την Ελλάδα, τόσο κατά την τηλεμαχία που θα γίνει την προσεχή Κυριακή, όσο και κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της ομοσπονδιακής Βουλής.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου