Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κινητικότητα και παιδικοί σταθμοί στο τραπέζι της συνάντησης Μιχελάκη-ΚΕΔΕ



Ο αριθμός των θέσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ο θεσμός της κινητικότητας αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέμα της ατζέντας στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Όσον αφορά το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών ο κ. Μιχελάκης είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αυξηθεί το ύψος των κονδυλίων ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των θέσεων με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, να δηλώνει ότι η Ένωση θα εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου με στόχο, όπως είπε, «να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς».

Για την κινητικότητα η ΚΕΔΕ κατέθεσε πρόταση για εφαρμογή του θεσμού σε διαδημοτικό και ενδοδημοτικό επίπεδο,  ανάμεσα, δηλαδή, στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό και σε αυτούς που έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη η ΚΕΔΕ έχει στείλει επιστολή στους δήμους για να ολοκληρώσουν την διαδικασία αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι το υπουργείο είναι σύμφωνο με αυτή την μορφή της κινητικότητας προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να γίνει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου