Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Γιαννιτσά: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;


«Ενός κακού μύρια έπονται».Το σήριαλ της πλήρους αποψίλωσης από δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και κανείς δε φαίνεται να αντιδρά. Νοσοκομείο, ΔΟΥ, Στρατόπεδα, ΟΑΕΔ και προσφάτως ΟΑΕΕ(πρώην ΤΕΒΕ) φαίνεται πως σε λίγους μήνες θα αποτελούν παρελθόν για την πάλαι ποτέ δυναμική και ισχυρή πόλη του κάμπου .
Τα Γιαννιτσά βρίσκονται σε μία διαρκή τροχιά αποδυνάμωσης. Δεν είναι παχιά λόγια, είναι μια δραματική πραγματικότητα.
Η πόλη που πληθυσμιακά, οικονομικά και κοινωνικά θα έπρεπε να εμφανίζει μεγαλύτερες αντοχές στην κρίση και στην οικονομική λαίλαπα των τελευταίων ετών, φαίνεται πως όχι μόνο δεν αντιστέκεται αλλά αντιθέτως με ταχύτερους ρυθμούς από τις υπόλοιπες μικρότερες πόλεις του Νομού Πέλλας γνωρίζει μια πρωτοφανή αποψίλωση καίριων δομών που με βάση τη λογική των αριθμών που τα πληθυσμιακά δεδομένα της επιτρέπουν δεν θα έπρεπε πότε να απολέσει.
Γιατί όλα αυτά;
Η παρουσία τριών κυβερνητικών βουλευτών που κατάγονται από την περιοχή ,λογικά στο μυαλό του μέσου πολίτη θα έπρεπε να αποτρέψει «τη φυγή» τόσο σημαντικών δομών. Άλλα τι σχέση μπορεί να ‘χει η λογική με την πολιτική; Στην περίπτωσή μας  καμιά. Και οι τρείς τους αποτελούν θλιβερές περιπτώσεις καθώς μπροστά στην λογική της πειθήνιας υποταγής στα κελεύσματα και τις επιλογές των ηγεσιών τους ,επιτρέπουν να συντελείται ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μια διάταξη που ποτέ δεν τόλμησαν να φέρουν.
Κοινός παρονομαστής σε όλα τα νομοσχέδια –σκούπα που προβλέπουν το κλείσιμο και συγχώνευση οργανισμών και δομών του δημοσίου ,είναι η μεταφορά τους στην πρωτεύουσα του Νομού. Στο σύνολο των περιφερειών της Ελλάδας πράγματι οι πρωτεύουσες είναι και οι πολυπληθέστερες. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Μια εκ των δύο είναι κι αυτή της Πέλλας. Τα Γιαννιτσά είναι υπερδιπλάσια σε πληθυσμό και σε οικονομικές δραστηριότητες από την Έδεσσα!.Αυτό φαίνεται πως «διαφεύγει» της προσοχής των βουλευτών που δεν θέλουν να διαταράξουν ισορροπίες με άλλες περιοχές για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Μόνο που την ανικανότητά τους θα την πληρώνουμε εμείς που για μια σειρά από εργασίες αλλά δυστυχώς και για θέματα υγείας θα αναγκαζόμαστε να γινόμαστε εσωτερικοί μετανάστες με ότι αυτό σημαίνει σε κόστος ,απώλεια εργατώρων και ταλαιπωρία. Ας φέρουν λοιπόν τη διάταξη που θα εξαιρεί τα Γιαννιτσά έστω και την ύστατη ώρα αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τις χιλιάδες των πολιτών της περιοχής που τους εκλέγει.

Ενδοσκόπος Π.Ε

21 σχόλια:

  1. Οι κυβερνητικοί βουλευτές στο Ν. Πέλλας δεν είναι τρεις αλλά τέσσερις! Εκτός και αν ο αρθρογράφος εκτιμά ότι η κ. Τζάκρη, με τις ανούσιες και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο κραυγές της, δεν είναι κυβερνητική βουλευτής. Τα πράγματα συνεπώς είναι πολύ χειρότερα με την πιο ανάλγητη, πιο φασιστική και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη μπερδευσαι ρε φιλε.τρεις κυβερνητικοι που κατάγονται απο γιαννιτσα λεει το αρθρο.και η θοδωρα μεσα ειναι.στα υπολοιπα δεν εχεις αδικο.

      Διαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο κ αν δεν ειναι ανεκδοτο.............., σιγα μη σκισει κανενα καλσον απο την πολυ αντισταση......,μηπως να παρει κ συνταξη αντιστασιακου?????

      Διαγραφή
  3. kai liga lete.einai aparadektoi.gia na min stenoxorisoyn tous psifoforous tis edessas afinoyn ta giannitsa sti moira tous.ntropi tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΟΧΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά την ΔΟΥ ,το Νοσοκομείο τον ΟΑΕΔ και τον ΟΑΕΕ υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες οτι θα μεταφερθεί και το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ελπίζουμε μαζί με τους δημοτικούς άρχοντες)!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ?
      ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ?
      ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ,ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ,ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ!

      Διαγραφή
  6. 11.49 ......να εισε καλα σε αυτο το πισωγυρησμα που μας εφερε η εκπασοκουμενη νεα νεα δημοκρατια μας εκανες να γελασουμε να εισε καλα παντα ετσι να μας χαριζεις γελιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους Ανάσταση !!!! , ήρθε ο καιρός όπου οι Βουλευτές θα χάσουν τα εργαλεία τους και έτσι πλέον δεν θα μπορούν να καταστρέφουν αυτούς που θέλουν αλλά και το αντίθετο. όσα έφαγαν έφαγαν όλοι τους , τα γιαννιτσά δεν τους άξιζε να έχουν αυτά που είχαν ( επιτέλους ) , Το ξήλωμα εγώ αυτό το γουστάρωωωωωωω αιντε μωρέ Ζήτω η Ελλάς !!!!!!!!! Ζήτω ο Στρατός !!!!!!!! Ζήτω οι αδιάφθαρτες Υπηρεσίες μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο βουλευτής των Αθηνών τι κάνει ρε παίδες;Τι τα έχει τα ΓαΛονια;Κουμπαρος του ΣΑΜΑΡΑ ιδιαίτερα Του η συζηγος αυτός κανονικά θα έπρεπε να είχε λύσει όλα τα προβλήματα των Γιαννιτσών;Θυμάται κανεις τι έλεγε το βράδυ της ομιλίας του Προεκλογικά στον πεζόδρομο πάνω στην Εξεδρα;Γέννημα θερμά Γιαννιτσιωτης άρα εμείς τι σκάμε θα μας σώσει αυτός....όταν ξυπνήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιπέρι θα σου βαλω στο στομα για αυτά που λες για τον νιονιο...πιπέρι.εγω παλι περιμενω να δω τι θα γραφει τωρα ο μεγαλοεκδοτης παραγων των γιαννιτσών που πριν λίγους μήνες λιβάνιζε τον σταμενιτη για τις άοκνες προσπάθειές του.

      Διαγραφή
  9. ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ. ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΠΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΤΣΙΜΠΗΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδια αυτος ο (μεγαλοεκδοτης) με την φυλλαδα του πολλη τουμπεκη την εχει δει τελευταια βλεπω στις επερχομενες εκλογες......... να μην ψεινει ουτε τον εαυτο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον βριζετε τωρα τον Πανιδη βλεπω. Οταν σας ανεδειξε αυτον τον ασχετο για δημαρχο ηταν καλος!!! Ο καιρος ομως εχει γυρισματα και θα σας δω τωρα στις ερχομενες ποσα απιδια πιανει ο σακος σας. Ξεχασατε που ολη μερα τον "γλυφατε" για να σας προβαλλει και τωρα που σας εγραψε στα αρχ@@@ του του την λετε!!! Θελω ομως αν ειναι μαγκας και αυτος να στηριξει τωρα Παπανικολαου και να δω που θα κρυφτειτε ποντικια...

      Διαγραφή
    2. ποντίκια;; τι λες ρε μεγάλε!! αυτό είναι το επίπεδό σας! γι αυτό χάσατε από τον εαυτό σας το 2010 γι αυτό θα χάσετε και με διαφορά το 2014!!

      Διαγραφή
    3. Κοιταξε οταν αλλαζεις πλευρο στον υπνο σου να μην πεσεις απο το κρεβατι. Την διαφορα κρατα την καλα να μην σου φυγει,γιατι με αυτον τον Δημαρχο σου μπορει να σου χρειαστει. Στο τελος απο οτι φαινεται, ακομη και ο Καστερ θα σας περασει. Και αν δεν βγει με την πρωτη ο ΠΑΠ {που ειναι και το πιθανοτερο}, θελω να δω την επιλογη σου. Η πρωτη θα ειναι το λευκο "η η αποχη, η δευτερη ο Καστερ που σας την εκανε μαγκικα και η τριτη μαλλον η αυτοκτονια "η ο Παπανικολαου. Εχεις χρονο ακομη να σκεφτεις αν θα πηδηξεις απο το καραβι {σαν παλια μαουνα καταντησε} του Σταμκου...

      Διαγραφή
    4. ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ. θΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ 5-0 ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 'Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΗΤΕΡΑ?

      Διαγραφή
    5. προς τον 10:29μμ, : Βούρκος το στόμα σου, Άβυσσος η ψυχή σου! το 2010 έλεγες νίκη από τον πρώτο γύρο με 20 μονάδες αέρα!!!!!! πες μου,εμπιστεύομαι την κρίση σου: το 2014 θα περάσετε στον 2ο γύρο;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  12. .........αφου η φουντουκιδου συνταξιοδοτηθηκε καπου πρεπει να κολληση σαν τις βδελες

    ΑπάντησηΔιαγραφή