Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Συμμετοχή του Δ . Σκύδρας στην << Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης- Κινητικότητας >>



Στους πρώτους διακόσιους Δήμους παγκοσμίως και στους δύο πρώτους ,πανελλαδικά ,Δήμους των οποίων η αίτηση έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμμετάσχουν στην          << ΕυρωπαΪκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Κινητικότητας >> συγκαταλέγεται ο Δήμος Σκύδρας. Πραγματοποιείται , λοπόν , και φέτος , από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου , η << η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης ( Ε.Ε.Μ. ) – European Mobility Week ( E.M.W. ) >> που στόχο έχει τη βελτίωση της  ποιότητας ζωής των πολιτών...
των αστικών κυρίως περιοχών , μέσω της μείωσης ή της αποθάρρυνσης της χρήσης των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων και της αξιοποίησης κι ενθάρρυνσης βιώσιμων, οικολογικών εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων ( πεζή , ποδήλατο , μαζικά μέσα συγκοινωνίας , χρησιμοποίηση του Ι.Χ. αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση πέραν του ενός επιβαινόντων κ.α. ).  
   Αποτελεί μια πανευρωπαϊκή , κι όχι μόνον , πολύμορφη δράση που ξεκίνησε το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Eνωσης  και κορυφώνεται με την << Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο >> .
   Το κεντρικό σύνθημα της φετινής Ε.Ε.Μ. είναι << clear airit΄s your move >> ,( καθαρός αέρας -είναι στο χέρι σας ).
   Ο Δήμος Σκύδρας θα συμμετάσχει με ποικίλες εκδηλώσεις και ενέργειες ( έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου , ομιλίες , πανό , ζωγραφική , φωτογραφία , ποδηλατοδρομία , βάψιμο διαβάσεων πεζών , καθαρισμός κυκλοφοριακών κόμβων και πινακίδων κ.α. ) επιχειρώντας να συνεργαστεί με φορείς δημόσιους – ιδιωτικούς –κοινωνικούς , ( Αστυνομία , Σχολεία , Σύλλογοι , Εθελοντικές Οργανώσεις κ.λ.π. ).
   Οι όποιες εργασίες και υλικά απαιτηθούν , θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν εκ των ενόντων ή και με την επιδίωξη ανεύρεσης χορηγών στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης .
   Η πρόταση είναι εναρμονισμένη με τις προτεραιότητες και τις αρμοδιότητες του Δήμου και η υλοποίησή της θα λειτουργήσει ενισχυτικά σε παρεμφερείς δράσεις για την ευαισθητοποίσή μας και την υπενθύμιση των υποχρεώσεών μας , είτε σαν άτομα είτε σαν σύνολο , απέναντι στον συμπολίτη μας και στην κοινωνία.
   H σχεδίαση και η προετοιμασία του προγράμματος είναι ανοιχτές σε κάθε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ιδέα και συνεργασία , όπως , βέβαια , και κάθε είδους προσφορές . Αρμόδια είναι τα στελέχη του Δήμου : Ελένη Ευaγγελίδου 2381351882 , Πετρούλα Κολυμπάρη  2381351881 , Δημήτρης Αλεξανδρίδης 2381351802 , ηλεκτρ.διεύθυνση : muskydra@otenet.gr fax 2381082887 .
   Στόχος να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να καταφέρουμε να επαναλαμβάνουμε τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο προσαρμόζοντάς τις στις απαιτήσεις και τις συνθήκες κάθε εποχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου