Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Δεν θα υπερψηφίσει νόμο για απελευθέρωση πλειστηριασμών η Θ.Τζάκρη



Έντονες αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης προκαλεί η πρόθεση για απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014, καθώς όλο και περισσότεροι βουλευτές διαμηνύουν ανοιχτά πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τέτοια ρύθμιση, ακόμη και αν αυτό σημάνει πτώση της κυβέρνησης και εκλογές.

Μιλώντας το πρωί στον Ant1, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ανέφερε ότι η ίδια δεν πρόκειται να υπερψηφίσει ένα τέτοιο νομοθέτημα με όποιον τρόπο και αν έλθει στη Βουλή, όπως είπε, προσθέτοντας πως το ίδιο σκέφτονται πολλοί βουλευτές όπως είναι σε θέση να γνωρίζει.


"Το δίλημμα ποιο είναι; Ένα εκατομμύριο ξεσπιτωμένοι ή εκλογές; Αν αυτό είναι το δίλημμα νομίζω ότι είναι εύκολο" τόνισε, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να φοβίζουν κανέναν οι εκλογές.

Η κ. Τζάκρη υποστήριξε πως δεν πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση και αναρωτήθηκε γιατί ανοίγει αυτό το θέμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, οποίος επιβεβαίωσε στον Real Fm, πως καταφέρθηκε κατά των τραπεζών με οξεία γλώσσα, προσθέτοντας πως ήδη έχουν πάρει πολλά κονδύλια μέσω της ανακεφαλαιοποίησης.

"Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπερψηφίσω" ανέφερε προσθέτοντας πως αυτή είναι και η θέση του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η διαφωνία του να σημάνει την πτώση της κυβέρνησης, ο κ. Κασσής ανέφερε: "Να πέσει και να μη σηκωθεί, με αυτόν τον εκβιασμό και αυτά τα διλήμματα. Είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει καν να συζητούμε".

Σημειώνεται πως με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε πως αν δεν αρθεί το "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, ενώ τάχθηκε υπέρ της θέσπισης κριτηρίων προκειμένου να μη θιγούν οι αδύναμοι και να πληρώσουν οι "κακοπληρωτές".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου