Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Παραίτηση Σταυρίδη με εντολή Στουρνάρα



Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε ο Στέλιος Σταυρίδης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, αφορμή στάθηκε φωτογραφία, όπου απεικονίζει τον κ. Σταυρίδη στο αεροπλάνο του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο κ. Σταυρίδης φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως η προγραμματισμένη πτήση του ήταν τα ξημερώματα (στις 5.20 το πρωί) και ο κ. Μελισσανίδης, που κατευθυνόταν στη Γαλλία, προσφέρθηκε να τον αφήσει στην Κεφαλλονιά όπου θα σταματούσαν ούτως ή άλλως για ανεφοδιασμό.

Ωστόσο, η πραγματική αιτία φαίνεται να κρύβεται στην πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της τρόικας η οποία εξέφρασε δυσαρέσκεια καταλογίζοντας αργούς ρυθμούς στη διαδικασία.

Μάλιστα, κ. Σταυρίδης και το Ταμείο είχαν δεχτεί - κυρίως από τον ξένο Τύπο - έντονη κριτική, μετά το "ναυάγιο" με την πώληση της ΔΕΠΑ, ωστόσο η κυβέρνηση εμφανίστηκε τότε να στηρίζει τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

"Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση"

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Στέλιου Σταυρίδη, αναφέρει σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. «Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Εμίρης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου