Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Internet για όλους ο στόχος του ιδρυτή του Facebook



Πρωτοβουλία να προσφέρει πρόσβαση στο ίντερνετ, σε πέντε δισ. ανθρώπους που δεν διαθέτουν, αναλαμβάνει ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνασπίστηκε μεταξύ άλλων με τις Ericsson, Media Tek, Nokia, Opera, Qualcomm και Samsung, με σκοπό να μειώσει το κόστος των κινητών υπηρεσιών δεδομένων.
Η παραπάνω ομάδα, ανέφερε ότι ήθελε να βοηθήσει τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών να γίνουν μέλη της διαδικτυακής κοινότητας.

Ο κ. Ζούκερμπεργκ, είπε ότι ο στόχος ήταν να κάνουν το ίντερνετ διαθέσιμο για αυτούς που τώρα δεν μπορούν να το πληρώσουν.
Μόνο 2,7 δισ. άνθρωποι -λίγο πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού- έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η διείσδυση του αυξάνεται με λιγότερο από 9% το χρόνο, ποσοστό μη επαρκές.
Κεντρικό σημείο στα σχέδια της παραπάνω ομάδας εταιρειών είναι να κάνουν «οικονομία στα δεδομένα». Για το σκοπό αυτό θα κάνουν έρευνα για το πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται λιγότερα δεδομένα για τη φόρτωση ιστοσελίδων ή εφαρμογών.
«Οι πιθανές μελέτες, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη εργαλείων συμπίεσης δεδομένων, που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα των δικτύων να χειρίζονται τα δεδομένα πιο αποτελεσματικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα παράθυρο για μείωση της χρήσης δεδομένων από τις εφαρμογές», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας.
Πάντως, ειδικοί σημειώνουν ότι αυτές οι χώρες έχουν να ασχοληθούν πρώτα με άλλες προτεραιότητες.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου