Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

O ΠΑΟΚ ζει το όνειρό του



Στο πόδι είναι από το πρωί χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ ανά τον κόσμο και μαζί τους ο Ιβάν Σαββίδης. Η αποστολή του "Δικεφάλου" βρίσκεται από το μεσημέρι στη Γερμανία για την πρώτη… αστεράτη κόντρα με την Σάλκε έχοντας πάρει την ευχή και μαζί το πριμ του μεγαλομετόχου για θετικό αποτέλεσμα και… αργότερα και για πρόκριση.
Μπορεί ορισμένοι να πίστευαν ότι φεύγοντας  η ομάδα από την Ελλάδα θα… δραπέτευε και από τη λύσσα (όπως την κατονόμασε ο Κατσουράνης στη Superball της περασμένης Κυριακής) που υπάρχει για παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαψεύστηκαν οικτρά όταν 200 και πλέον οπαδοί, ομογενείς και… γηγενείς που είχαν προλάβει να φθάσουν πρώτοι επεφύλαξαν μία ζεστή υποδοχή στην παρέα του Σαλπιγγίδη, του Κατσουράνη, του Στοχ και του Λούκας. Και φυσικά στον Στέφενς.
Οι λίγες ώρες ησυχίας στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή στο Έσσεν έδωσαν την ευκαιρία στον Στέφενς να δουλέψει τα πλάνα του για τον αυριανό αγώνα με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές. Πλάνα που δεν θέλησε να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους, αλλά έχει φανερώσει μέσα από τις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών.
Η σημερινή που έγινε στο καταπληκτικό "Stadion Gelsenkirchen" - μίας πρώτης τάξης ευκαιρία δίνεται αύριο στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να πάρει ιδέες που μπορούν να κάνουν την Τούμπα καλύτερη- είχε άλλο σκοπό.
Πειράγματα και… enjoy the game
Αυτό που επεδίωξε ο Στέφενς μέσα από την τελευταία προπόνηση, ήταν καταρχήν μία εξοικείωση με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που θα γίνει αύριο το παιχνίδι και κατά δεύτερο να περάσει στους παίκτες του το πνεύμα του… enjoy the game. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα άγχος για αύριο, έχει πετύχει το στόχο της παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πάει για να ζήσει το όνειρο του Champions League.
Γι' αυτό και ο κεφάτος Στέφενς φρόντισε να πειράζει τους παίκτες του χαμογελώντας, να αντιδρά έντονα και χιουμοριστικά όταν έχαναν ευκαιρία ή κάτι δεν έκαναν καλά και να τους υποβάλλει και στο γνωστό καψόνι των κάμψεων.
 
Πολλά γκολ, αλλά και δοκάρια
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, δόθηκε μεγάλη έμφαση στα τελειώματα  με σέντρες από τα άκρα. Τη μία από τα αριστερά και αφού είχε προηγηθεί συνδυασμός δύο παικτών και σέντρα τρίτου και την άλλη από τα δεξιά. Μπήκε όμορφα γκολ, έγιναν καλές αποκρούσεις από Χακόμπο και Γλύκο, αλλά πολλές φορές η μπάλα κατέληξε και στα δοκάρια.
 
Σε... φόρμα ο Νέτσιντ
Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ περιελάμβανε διπλό, με τον Χουμπ Στέφενς να δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Οι δύο ομάδες είχαν από 10 παίκτες, με τον Νέτσιντ να είναι ιδιαίτερα "ζεστός". Αυτό γιατί πέτυχε τα δύο τέρματα των "μαύρων" στο τελικό 2-2 με τους "κόκκινους" (τα γκολ αυτών οι Σαλπιγγίδης, Λάζαρ).
 
Στη διαδικασία των πέναλτι κέρδισαν οι κόκκινοι. Στο τέλος έχασε το πέναλτι για τους κόκκινους ο Λάζαρ, μετά ο Ολίσε για τους μαύρους, μετά ο Λόρενς για τους κόκκινους, έπειτα ο Αθανασιάδης για τους μαύρους και στο τέλος κέρδισαν οι κόκκινοι με εύστοχο πέναλτι του Γεωργιάδη. Ο ίδιος πανηγύρισε έξαλλα, με τον Στέφενς να είναι χαμογελαστός.
Κόκκινοι: Χακόμπο, Λόπεθ, Τζιόλης, Λίνο, Κατσουράνης, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Λόρενς, Λούκας, Σαλπιγγίδης
Μαύροι: Γλύκος, Κατσικάς, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Κάτσε, Ολίσε, Στοχ, Αθανασιάδης, Νέτσιντ
 
H ενδεκάδα που γυρίζει στο μυαλό του Στέφενς
Το διπλό, βέβαια, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συμπεράσματα σχετικά με την ενδεκάδα, εκτός κι αν ο Στέφενς… ετοιμάζει την έκπληξη της προώθησης του Κατσουράνη στα χαφ (όπως έπαιξε στο διπλό). Λογικά, πάντως, ο τρίτος χαφ μαζί με Τζιόλη και Λάζαρ θα είναι ο Λόρενς ή ο Κάτσε (λιγότερες πιθανότητες).
Η άμυνα μπροστά από τον Χακόμπο δύσκολα θα φύγει από την τετράδα των Λίνο (αριστερά), Βίτορ, Κατσουράνη και Κίτσιου (δεξιά), ενώ στα άκρα της επίθεσης θα κινούνται ο Λούκας (δεξιά) και ο Στοχ (αριστερά), με τον Ισπανό να έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους Γερμανούς με τα στημένα του.
Όσο για την κορυφή της επίθεσης, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης.
Οι λίγες αλλαγές της Σάλκε
Υπάρχει, όμως, και ο αντίπαλος. Η Σάλκε που προβλημάτισε με την αμυντική εικόνα της και γι' αυτό ο προπονητής της, Γενς Κέλερ, είναι έτοιμος να αλλάξει τον ένα εκ των δύο στόπερ και να βάλει δίπλα στον Χέβεντες τον Μάτιπ αντί του Σαντάνα. Στις υπόλοιπες θέσεις θα αγωνιστούν ο Χίλντεμπραντ κάτω από τα γκολπόστ, ο Ουτσίντα δεξιά και ο Φουχς αριστερά στην άμυνα. Νόισταντερ (δεν έπαιξε με τη Βόλφσμπουργκ) και Τζόουνς θα είναι στα χαφ. Ο Φαρφάν δεξιά και ο Κλέμενς αριστερά θα αποτελούν τα μεγάλα όπλα της Σάλκε από τα άκρα, μαζί με τον Ντράξλερ που θα κινείται στον άξονα, πίσω από τον Ούγγρο Σαλάι που η Σάλκε αγόρασε με 8,5 εκ. ευρώ από την Μάιντς και τώρα καλείται να αντικαταστήσει τον Χούντελααρ.
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, εκτός του Ολλανδού φορ έχει και την απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Κολάσινατς.
Πονοκέφαλος οι πολυπληθείς φίλοι του ΠΑΟΚ
Οι άνθρωποι της Σάλκε περιμένουν πολύ κόσμο (περίπου 50.000) φίλους της ομάδας στο πλευρό τους, ανησυχούν, όμως, για την παρουσία των Ελλήνων που θα είναι περισσότεροι από 2000. Κι αυτό γιατί αρκετοί εξασφάλισαν εισιτήρια μέσω Γερμανών (κάθε μέλος της Σάλκε δικαιούται 4) και λέγεται ότι μπορεί να φθάνουν και τις 5000.
Οι άνθρωποι της Σάλκε έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα του περασμένου Φλεβάρη για το Τσάμπιονς Λιγκ, όταν είδαν 20.000 Τούρκους διάσπαρτους σε κάθε γωνία του γηπέδου, σε αγώνα και πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ. 
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου