Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Παρόν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ δήλωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας (εικόνες)



Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι του Δήμου Πέλλας συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ. Από το Δήμο μας συμμετείχαν πολλά σωματεία με πολυπληθέστερες συμμετοχές αυτές των καθηγητών, δημοτικών υπαλλήλων, δασκάλων και υπαλλήλων του ΥΠ.ΟΙΚ.. Το συλλαλητήριο ήταν μαζικότατο και ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή, παρά το κλίμα μοιρολατρείας που συστηματικά καλλιεργείτε. Η συγκέντρωση και η πορεία βροντοφώναξε, μέσα σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην συνεχή εξαθλίωση όλο και περισσότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

 Το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει, δεν είναι δυνατόν να χάνονται λίστες μεγαλοκαταθετών και να φτιάχνονται λίστες ανέργων. Τα πανελλαδικά ΜΜΕ φυσικά και δεν κάλυψαν την εκδήλωση φοβούμενα μην μεταδοθεί το μήνυμα της μαζικής αντίδρασης. Βέβαια τα ίδια ΜΜΕ επαίνεσαν τον Δένδια για την μηδενική ανοχή που οδήγησε σε προσαγωγές 14χρονων, διολισθαίνοντας σε νεοκατοχικές πρακτικές. Πρέπει όλοι οι έλληνες πατριώτες να διώξουμε τους υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού αλλά και τους θαυμαστές του φασισμού- ναζισμού.  
Η πορεία, παρά τους μηχανισμούς αποτροπής, ήταν πρωτόγνωρα μαζική και  δυναμική στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Πρώτος αποδέκτης του μηνύματος ο πρωθυπουργός ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το χρόνο της επίσκεψης του ώστε να μας αποφύγει. Δεύτερος αποδέκτης οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες οφείλουν να συστρατευθούν στον αγώνα που εκκινούν οι καθηγητές, πρέπει να οργανώσουν τώρα γενική απεργία διαρκείας με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

Αυτός ο αγώνας είναι συνευθύνη κάθε εργαζόμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή άνεργου,  μας αφορά όλους. Είναι ένας αγώνας διαρκείας που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο. Αυτός θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Οι σύλλογοι
Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας
Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας- Πέλλας- Πιερίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών α’βάθμιας εκπαίδευσης Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου