Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Καρασμάνης :«Να αλλάξουν οι εκλογές και στους συνεταιρισμούς» !



Την ικανοποίησή του για τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ήρθε η ώρα για ανάλογες μεταβολές στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

          Καινοτομία που θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην κομματικοποίηση και θα συντελέσει ουσιαστικά στην ανάδειξη των καλύτερων και ικανότερων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε ο κ. Καρασμάνης την κατάρτιση ξεχωριστών ψηφοδελτίων στις δημοτικές αρχαιρεσίες για την εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων.
Χαίρομαι ιδιαίτερα, τόνισε, γιατί με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά γίνεται πράξη κάτι που προσωπικά είχα προτείνει προς όλες τις ηγεσίες του κόμματος.
        Θεωρώ, πρόσθεσε, πως ήρθε ο καιρός η αλλαγή αυτή να επεκταθεί και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικήσεων και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι ως κατ΄ εξοχήν οικονομικές μονάδες στον αγροτικό χώρο, που διαχειρίζονται χρήματα της σκληρότερα ίσως εργαζόμενης τάξης, οφείλουν να αποτελούν πρότυπα χρηστής διοίκησης και διαφάνειας.
            Άλλωστε, υπογράμμισε, και από τη θέση του Γραμματέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε μαζί με τους συνεργάτες μου συντάξει μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την εξυγίανση και την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος, στην οποία μεταξύ των άλλων προβλέπαμε την άμεση εκλογή του προέδρου του συνεταιρισμού από το σύνολο των μελών, με ψηφοδέλτιο ξεχωριστό από εκείνο για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πρόταση, που συμπεριελήφθη στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.
        Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως έτσι «χτυπάμε» τις στρεβλώσεις που επέφερε το αμαρτωλό παρελθόν στους συνεταιρισμούς, με την παρεοκρατία, την ευνοιοκρατία, τη συναλλαγή και τις αλλεπάλληλες αλλαγές διοικήσεων και αξιωμάτων, ανάλογα με τα εκάστοτε μικρο-συμφέροντα. Πράγμα, που οδήγησε πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις στην απαξίωση, τον οικονομικό μαρασμό και την υπερχρέωση, συντελώντας στην εν γένει αναξιοπιστία του συνεταιριστικού κινήματος.
              Γι αυτό θεωρώ, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, πως ανάλογες κινήσεις με αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν και για τις εκλογές στους συνεταιρισμούς. Αποτελούν άλλωστε, όπως και η ριζική αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας - για την οποία με πρωτοβουλία μου έχει συνταχθεί και υιοθετηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου – προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στον αγροτικό κόσμο, στην προσπάθεια δυναμικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της οικονομίας και το ξεπέρασμα της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που πλήττει τα τελευταία χρόνια το λαό μας.

1 σχόλιο:

  1. Σου εύχομαι, άντε και Δήμαρχος! Θα σαρώσεις! Μπορείς! Οι συνθήκες το ευνοούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή