Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: “Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη”



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),  καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 5 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.

Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας. Με το «Νέο Σχολείο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία – τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά ακόμα και τους Δήμους-Εταιρείες του νέου μοντέλου ανάπτυξης.  Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους!
Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την υποβάθμιση – εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών (Υγεία – Πρόνοια, Παιδικοί Σταθμοί κ.α.) στήνουν τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας στο απόσπασμα.
Δεν αποδεχόμαστε τη σύγχρονη σκλαβιά για μας και τα παιδιά μας.
Σηκώνουμε τη σημαία του οργανωμένου αγώνα μέσα από την ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη ανατροπής.
Για μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα υπάρχει πραγματική ισοτιμία.



Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ο.Γ.Ε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6978921885, 6936116086, 6981825752

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ   : ΕΔΕΣΣΑ - Πλατ.Ελευθερίας      στις  9.00’     το πρωί
                                                            ΣΚΥΔΡΑ - Μαυροβούνι             στις  9.15’            «
                                                            ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-Εγνατία-Είσοδος πόλης  στις  9.45’ «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου