Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σαν παραμύθι.Βρήκε θησαυρό ενώ περπατούσε στο βουνό.



Εναν ανέλπιστο θησαυρό ανακάλυψε Γάλλος αλπινιστής που σκαρφάλωνε στις Αλπεις. Εκτός από την καταπληκτική ομορφιά του τοπίου, βρήκε μπροστά του ένα κουτί γεμάτο με πολύτιμους λίθους. Πρόκειται για ένα θησαυρό που έπεσε κυριολεκτικά από τον ουρανό.
Ειδικότερα, το κουτί που έφερε σήμανση «Κατασκευασμένο στην Ινδία» ήταν γεμάτο με ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια μεγάλης αξίας. Κατά πάσα πιθανότητα, ο μικρός θησαυρός προέρχεται από αεροσκάφος της Air India που
συνετρίβη στη νοτιοδυτική πλαγιά του Λευκού Ορους, στις Αλπεις, στις 24 Ιανουαρίου του 1966. Γνώστης του περιστατικού, ο οποίος μάλιστα έχει συγγράψει και βιβλίο για το αεροπορικό δυστύχημα, πιστεύει ότι το κουτί με τους πολύτιμους λίθους είχε παραλήπτη έναν άνδρα που ζούσε στο Λονδίνο. Το αεροσκάφος που συνετρίβη, ένα Boeing 707 της Air India, είχε απογειωθεί από το Μουμπάι με προορισμό τη Νέα Υόρκη μέσω Γενεύης και Λονδίνου. Το αεροσκάφος είχε καταπέσει σε παγετώνα με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για την πρώτη φορά που ο παγετώνας «φανερώνει» έναν ινδικό διπλωματικό σάκο που μεταφερόταν με το ίδιο μοιραίο αεροσκάφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο συγγραφέα...
οι Lloyds του Λονδίνου είχαν αποστείλει λίγο μετά το αεροπορικό δυστύχημα επιστολή προς τις γαλλικές αρχές με τις οποίες τις πληροφορούσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη μετέφερε και ένα κουτί γεμάτο πολύτιμα πετράδια. Παραλήπτης του ήταν κάποιος κύριος Ισαχάροφ, κάτοικος Λονδίνου. Προφανώς οι κληρονόμοι του θα ενδιαφερθούν για την ανακάλυψη του αλπινιστή.
Τίμιος και ανώνυμος
Η αστυνομία, πάντως, της περιοχής εξύμνησε την τιμιότητα του αλπινιστή, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, που αμέσως παρέδωσε τον μικρό θησαυρό στις Αρχές. «Θα μπορούσε να κρατήσει το κουτί και το πολύτιμο περιεχόμενό του χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό. Αποφάσισε όμως να τα παραδώσει, γνωρίζοντας ότι ανήκαν σε κάποιον που έχασε τη ζωή του στον παγετώνα», τόνισε ο αστυνόμος Σιλβέν Μερλί.
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η αξία του μικρού θησαυρού ανέρχεται σε 245.000 ευρώ. Η γαλλική νομοθεσία προβλέπει ότι, αν δεν εμφανιστούν οι κληρονόμοι του ιδιοκτήτη των πολύτιμων λίθων για να τους διεκδικήσουν, τότε θα τους πάρει ο αλπινιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου