Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οι Γερμανοί μας υποδεικνύουν τον Σημίτη για Πρόεδρο Δημοκρατίας.Περίφημα!



Στην «Κίνηση των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο επισημαίνει πως «για πρώτη φορά από το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974 δημιουργείται μία ευρεία κίνηση της κοινωνίας των πολιτών».
Σε δημοσίευμα του με τίτλο «Νέα δύναμη από τα Αριστερά», το Spiegel αναφέρεται στην κίνηση αυτή και τις επιδιώξεις της: « 58 καθηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί ίδρυσαν την "Κεντροαριστερή Συμμαχία", η οποία θέλει να είναι υποψήφια στης ευρωεκλογές και δημοτικές
εκλογές της επόμενης χρονιάς», σημειώνει το περιοδικό.
Οπως σχολιάζει το Spiegel, σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλά μικρά κόμματα τώρα θα μπορούν να έχουν ένα νέο «σπίτι».
Τι λέει για τον Σημίτη
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πως «η κίνηση αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο» και αναφέρεται στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2015: «Ο ίδιος θεωρείται ένας εκ των υποστηρικτών της νέας σοσιαλιστικής-φιλελεύθερης Κίνησης. Μπορούν να ωφεληθούν από αυτόν εάν όπως λένε, θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2015. Τώρα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 6% και ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να "καλωσορίσει" την δημιουργία της Κεντροαριστεράς».
Τι λέει για τον Νίκο Μπίστη
Τέλος, το Spiegel αναφέρεται και στον Νίκο Μπίστη ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της Κίνησης των 58, σημειώνοντας: «Ο Νίκος Μπίστης, πάλαι ποτέ υφυπουργός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και ένας έκ των εμπνευστών της Κίνησης, επιθυμεί να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο μεταξύ του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνώντων δεξιών συντηρητικών. Ο Μπίστης υπενθυμίζει ότι η ελληνική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις υπέρ ή κατά της λιτότητας θέσεις. Η χώρα χρειάζεται μία νέα πολιτική ταυτότητα», καταλήγει το Spiegel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου