Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αφύσικα παγερός ο φετινός Χειμώνας σύμφωνα με μετεωρολόγους



Όπως και εμείς σαν Greek-Weather.Org, έτσι και αρκετοί μετεωρολόγοι από χώρες του εξωτερικού, επισημαίνουν ότι ο φετινός χειμώνας 2013-2014, θα είναι αφύσικα παγερός σε σχέση με παλαιότερες χρονιές.

Στην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός των τελευταίων ετών, δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;... Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.


Και ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-2014 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη απόψυξη ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.

Υπάρχουν προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να μειώνεται σε ένα χρόνο. Αυτό συνδέεται με το γεγονός, ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής αυξάνεται. Φέτος είχαμε ένα από τα πιο ψυχρά καλοκαίρια των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη, με 1-2 καύσωνες μόνο, πολλούς βοριάδες και αρκετές βροχές και καταιγίδες. Ήταν κάτι που πρώτοι εμείς σας είχαμε πει ήδη από την άνοιξη, μιας και είχαμε παρατηρήσει, τα σημάδια του καιρού του βόρειου ημισφαιρίου τότε.

Για να δούμε λοιπόν, αν επαληθευτούν τα όσα σας αναφέρουμε και εμείς τόσο καιρό, αλλά και γνωστοί μετεωρολόγοι. Ήδη πάντως, το κρύο σε χώρες της Σκανδιναβίας, άρχισε να κάνει αισθητά τη παρουσία του, ενώ στη Γροιλανδία, όλο σχεδόν το καλοκαίρι χιόνιζε και είχε αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κάτι που επίσης πρώτοι εμείς σας είχαμε τονίσει.
greek-weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου