Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας:τα υποβρύχια που γέρνουν τα υπέγραψε εκτός από τον Ακη και ο Βενιζέλος.



Τρικυμία στη Βουλή προκάλεσε η συζήτηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τις ενεκτέλεστες παραγγελίες υποβρυχίων έπειτα από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ.Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει Εξεταστική Επιτροπής για το θέμα και χαρακτήρισε «σκάνδαλο τη σύμβαση του 2010» φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνους τους Ευάγγελος Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο υποστήριξε πως το
ζήτημα των υποβρυχίων είναι έγκλημα σε βάρος των φορολογουμένου και υπεύθυνοι είναι οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος για τη σύμβαση του 2010. Μάλιστα χρησιμοποιώντας ακόμα πιο σκληρή γλώσσα είπε «δεν ήταν μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα γι αυτό και θα ζητήσουμε εξεταστική επιτροπή για τη σύμβαση του 2010». Παράλληλα πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στον ανακριτή και όσα στοιχεία διαθέτει για την υπόθεση ζητώντας τον ποινικό έλεγχο όλων.
Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως τα ναυπηγία Σκαραμαγκά θα έπρεπε να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και αντ΄ αυτού έχουν ερημωθεί, ενώ υπάρχουν και τέσσερα υποβρύχια έτοιμα και αντί να δοθούν στο στρατό μένουν εκεί και σαπίζουν -μάλιστα έκανε και ένα σαρδάμ που προκάλεσε το γέλοιο καθώς αντί να πει ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια είπε υπουργεία-.
Αβραμόπουλος: Να ζητήσετε εξεταστική η κυβέρνηση αυτή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εξεταστική επιτροπή και τόνισε «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ελπίζω το μήνυμα σας να μην έχει αποδέκτη εμάς».
Μάλιστα απάντησε και στο σαρδάμ του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αν κάποιοι δεν είχαν λειτουργήσει στο παρελθόν «υποβρυχίως» δεν θα υπήρχε το θέμα. Μάλιστα πρόσθεσε με έμφαση πως αν και η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε τη συγκεκριμένη κατάσταση, γνωρίζει πως το Κράτος έχει συνέχεια, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τις κυβερνήσεις. «Οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνέχεια, γιατί ο λαός τις ανεβάζει ή της διώχνει με την ψήφο του».
Τέλος αναφερόμενος στα χρήματα που έχουν δοθεί για τα υποβρύχια είπε πως η προηγούμενη είχε δώσει 362 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις ανέλαβε εκείνος έκοψε κάθε χρηματοδότηση και ξεκαθάρισε πως δεν θα πληρωθεί τίποτα αν δεν λυθεί το ζήτημα.
Στη συνέχεια πάντως ο κ.Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών είπε πως δεν άφησε καμία αιχμή για τον κ.Βενιζέλο και πως όσο ανέφερε έχουν να κάνουν με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου