Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στην Ελλάδα της προχειρότητας το κράτος ηρωοποίησε τη Χρυσή Αυγή!



Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (28/10), στήθηκε  μια υπερπαραγωγή, με τις συλλήψεις 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας πανηγύριζε κάνοντας λόγο για ιστορική μέρα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό προανήγγειλε το τέλος της Χρυσής Αυγής. Ο υπουργός δικαιοσύνη Χρήστος Αθανασίου δήλωσε στης κάμερες το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη, ότι οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα έχουν μια δίκαια δίκη.
Ο γ.γ της Χρυσής Αυγής και 5 βουλευτές με χειροπέδες σύρθηκαν στη ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια και
νομίσαμε τουλάχιστον οι περισσότεροι ότι πλέον ήρθε το τέλος. Άρχισαν να ξηλώνονται αστυνομικοί, να ακούμε σενάρια για γιάφκες, να βλέπουμε πλήθος μαρτυριών κατά της Χρυσής Αυγής και στο κατηγορητήριο, να εμπεριέχονται αδικήματα, ακόμη και για ανθρωποκτονίες.
Και έτσι το βράδυ της Τρίτης κοιμηθήκαμε ήσυχοι βλέποντας τον Κασιδιάρη να απολογείται για 7 ώρες...
και τους έτερους Παναγιώταρο και Μίχο τα μαύρα μεσάνυχτα.
Όμως ξυπνήσαμε με εφιάλτη, γιατί για άλλη μια φορά στην Ελλάδα της προχειρότητας, τα κόμματα της εξουσίας και συγκεκριμένα της συγκυβέρνησης, που έχουν και την ευθύνη της λειτουργίας του κράτους, αρκέστηκαν μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και ξέχασαν την ουσία.
Από την πρώτη στιγμή συνταγματολόγοι αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αμφιβολίες για τον αν και κατά πόσο μπορεί αυτό το κατηγορητήριο να οδηγήσει στη φυλακή τους βουλευτές της Χρυσής και συγκεκριμένα το Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη τον Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παππά.
Τότε οι κυβερνώντες έκαναν λόγο για αδικαιολόγητες μεμψιμοιρίες και αντιπολιτευτικές κορώνες... Και αίφνης σήμερα (Τετάρτη 2 Οκτωβρίου), ξυπνήσαμε με εφιάλτη.
Το πολυδιαφημιζόμενο κατηγορητήριο κατέπεσε σαν χαρτόκουτο τουλάχιστον ως προς την προφυλάκιση των Κασιδιάρη , Παναγιώταρου και Μίχου, λίγες ώρες πριν την απολογία του γ.γ του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά που ακολουθεί.
Πλέον οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από σήμερα μπορούν να βρίσκονται στη Βουλή , να ομιλούν και ο Ηλίας Κασιδιάρης να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, όπως άλλωστε δήλωσε και κατά την μαραθώνια απολογία του.
Δικαιωμένοι -τουλάχιστον έτσι νιώθουν αυτοί- θα βάλλουν κατά πάντων. Κατά των κομμάτων, του ανακριτή, των δημοσιογράφων και θα έχουν μόνο καλά λόγια για τη δικαιοσύνη που δεν τους προφυλάκισε.
Θα βγουν να μιλήσουν πλέον ελεύθεροι στους ψηφοφόρους τους, θα υποστηρίξουν ότι όλα ήταν σχεδιασμένα για να τους θέσουν εκτός κοινοβουλίου και πλέον είτε μας αρέσει είτε όχι – εμένα προσωπικά δε μου αρέσει- η φωνή τους, εκτιμώ ότι θα είναι πιο δυνατή.
Το πρόβλημα δεν είναι η μη προφυλάκιση των τριών. Είναι ότι στο νου του μέσου Έλληνα αθωώθηκαν (κάτι που δεν ισχύει).
Οι τρεις υπόδικοι βουλευτές ( Κασιδιάρης, Μίχος , Παναγιώταρος ) τουλάχιστον αρχικά δεν λογοδότησαν για τις κατηγορίες που τους χρέωσαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιοι άλλοι.
Ο υπουργός προστασίας πολίτης Νίκος Δένδιας οφείλει εξηγήσεις ή τουλάχιστον απαντήσεις, σε όσους τον κατηγορούν ότι βιάστηκε να στείλει φυλακή πολιτικούς αντιπάλους, χωρίς να έχει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Και το πολιτικό σύστημα πλέον μπορεί να φοβάται ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν συμβεί, το θεριό όχι απλώς δεν λαβώθηκε, αλλά θέριεψε ακόμα πιο πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου