Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Υπάλληλοι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης «τσέπωναν» επιχορηγήσεις για εκπαίδευση



Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ότι εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις τσέπες τους.
Ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιoς για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος, με τις
επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία γιατρού του νοσοκομείου, οι ελεγχόμενο ιυπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση. Αντ' αυτού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρηματικά ποσά προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου