Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κοροϊδία με το επίδομα θέρμανσης!



Tον Νοέμβριο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται δηλαδή για άλλη μια «κοροϊδία» του υπουργείου εις βάρος των 580.000 δικαιούχων του επιδόματος, που είναι αναγκασμένοι να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε τσουχτερές τιμές 1,25-1,33 ευρώ / λίτρο, χωρίς την πολυδιαφημισμένη προκαταβολή 25% του επιδόματος!Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να ανακοίνωσε τις νέες προϋποθέσεις για
τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά η διαδικασία παραμένει μόνο θεωρητική, όσο η εφαρμογή στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παραμένει ανενεργή.
Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι όσοι δικαιούχοι καταναλωτές προμηθευτούν πετρέλαιο αυτό το διάστημα δεν θα χάσουν την επιδότηση αλλά θα την εισπράξουν όταν ανοίξει το σύστημα και υποβάλουν τα στοιχεία τους. Και τότε όμως τα χρήματα θα καταβληθούν με καθυστέρηση, όπως με καθυστέρηση δόθηκε το περσινό επίδομα θέρμανσης! Στο μεταξύ, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του κόστους του πετρελαίου!
Οταν υπογραφεί η υπουργική απόφαση, θα αρχίσει...
να λειτουργεί και η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταγραφούν οι δικαιούχοι είσπραξης του επιδόματος.
Στην αίτηση που θα συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράψει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.
Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει τα αναγραφέντα στην αίτηση στοιχεία του δικαιούχου με τα στοιχεία όσων έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω του συστήματος «Ηφαιστος». Στο σύστημα αυτό οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων θα υποβάλουν αναλυτικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και ΑΦΜ καταναλωτή, πωληθείσα ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης και τιμή πώλησης) για κάθε απόδειξη λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης που εκδίδουν.
Σε κάθε περίπτωση ενοίκου πολυκατοικίας η διασταύρωση θα γίνεται με βάση τα πρόσθετα στοιχεία για τον ΑΦΜ διαχειριστή και τον αριθμό παροχής κοινόχρηστου ρεύματος, που αυτός θα πρέπει να έχει δηλώσει στην αίτησή του και τα οποία θα πρέπει να αναγράφονται και στην αντίστοιχη απόδειξη λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης που θα έχει εκδώσει και θα έχει υποβάλει στο «Ηφαιστος» ο προμηθευτής πετρελαίου θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου