Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

O Σύλλογος Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών τα λέει έξω από τα δόντια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ο Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών με δεδομένες τις εξελίξεις στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
1. Εκφράζει την αντίθεση και την αγανάκτηση του για την κατάργηση των τομέων Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών,στους οποίους φοιτούσε η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου .
2. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καταδικάζουν την άδικη και αιφνιδιαστική απομάκρυνσή τους
απο το εκπαιδευτικό σύστημα, μετά από πολλά χρόνια εκπαιδευτικής εμπειριάς.


3. Εκφράζει την αντίθεσή του στην παράγραφο 5 του άθρου 82 του ν.4172, σύμφωνα με την οποία προκηρύχθηκαν θέσεις ωρομισθίων για την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στις ειδικότητες που καταργήθηκαν. Καλούνται,οι μέχρι σήμερα εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (μόνιμοι) καθηγητές με οργανική θέση στο σχολείο μας να εργαστούν με καθεστώς ωρομισθίας, πολύ κατώτερο από αυτό του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου.

4. Θεωρεί άνιση τη μεταχείριση όσων παιδιών θα ήθελαν να ολοκληρώσουν το Λύκειο και να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδίκευσης σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους, παρακολουθώντας τους τομείς που καταργήθηκαν. Αντίθετα, οι μαθητές άλλων τομέων έχουν τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου και πτυχίου ειδίκευσης, χωρίς να είναι υποχρωμένοι να φοιτήσουν σε κάποιο ΙΕΚ και να σπαταλήσουν επιπλέον 2,5 χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς:

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ 95 ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΚΑΚΗ-ΜΑΝΤΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου