Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Φόβοι για δυνατό «κύμα» εποχικής γρίπης.12 νεκροί ως τώρα.



Στα φετινά κρούσματα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δειγμάτων, κυριαρχεί το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) - 12 νεκροί - 8 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων.Αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης καταγράφεται πλέον στη χώρα. Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν από τη γρίπη και άλλοι 8 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων.  Οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι η γρίπη κινείται με ταχύ ρυθμό. Τα στοιχεία για τις επισκέψεις πολιτών σε γιατρούς με συμπτώματα γρίπης δείχνουν σημαντική
αύξηση σε σύγκριση με τις επισκέψεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα φετινά κρούσματα όπως προκύπτει από την ανάλυση των δειγμάτων κυριαρχεί το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1).

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 49 σοβαρά περιστατικά γρίπης που χρειάστηκαν ή χρειάζονται ακόμη νοσηλεία σε Εντατική και άλλα 2 που νοσηλεύτηκαν σε θάλαμο. Από τα 49 κρούσματα, τα 33 αφορούν σε άτομα υψηλού κινδύνου, που όμως δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό όπως επέβαλε η κατάσταση της υγείας τους. Ανεμβολίαστες και χρόνιες πάσχουσες είναι και οι δύο γυναίκες που νοσηλεύτηκαν με βαριά γρίπη σε θάλαμο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 35 άνδρες και 14 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 28 έως 80 έτη.

Τα θύματα της γρίπης είναι 6 άνδρες και 6 γυναίκες, με ηλικία από 31 έως 80. Επρόκειτο για άτομα με επιβαρυμένη υγεία, ωστόσο ουδείς είχε λάβει προστασία με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου