Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Βόρεια Ελλάδα.Απίστευτη κομπίνα σε βάρος 80.000 καταναλωτών με σπιρουλίνα.



Σχεδόν 80.000 καταναλωτές στην Ελλάδα έπεσαν θύματα της απίστευτης απάτης με την πώληση σπιρουλίνας, που αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση κατηγορούνται δύο άτομα, ένας 47χρονος κι ένας 45χρονος, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο επιχειρηματίες κέρδισαν σε 3 μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, περίπου 280.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει-
από το 2010 -διαφημιστική εταιρεία, μέσω της οποίας ήρθαν σε συμφωνία με εταιρεία παραγωγής σπιρουλίνας για την αγορά του γνωστού συμπληρώματος διατροφής.
Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε ότι κάθε συσκευασία σπιρουλίνας των 30 δισκίων θα κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων, στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση του εν λόγω προϊόντος, χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ.
Στη συνέχεια, κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της διαφημιστικής εταιρείας, ανέλαβαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε υποψήφιους αγοραστές, να προωθήσουν το προϊόν, υποστηρίζοντας δήθεν ότι το προσφέρουν δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής, που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ανέρχονταν σε 7,95 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου