Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αυστηροποιείται το σύστημα προφυλακίσεων.



Στην επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου που ίσχυε πριν από το 2010 για τις προφυλακίσεις φέρεται να  προσανατολίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις σχετικές εντολές του πρωθυπουργού. Με το νέο καθεστώς οι προφυλακίσεις θα είναι ευκολότερες για όσους έχουν διαπράξει κακουργήματα και προβλέπεται γι” αυτά ποινή κάθειρξης.Με την εντολή Σαμαρά για επανεξέταση όλου του νομοθετικού πλαισιου για τις προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και την επιβολή περιοριστικών όρων, ο υπουργός Δικαιοσύνης,
Χαράλαμπος Αθανασίου, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες,  να επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε για τις προφυλακίσεις προ του 2010.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πριν από το έτος 2010, για να μπορεί κάποιος να προφυλακιστεί έπρεπε, για το αδίκημα που  είχε διαπράξει, να προβλέπεται ποινή κάθειρξης 10 ετών και πάνω.
 Με το νέο πλαίσιο θα είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του ανακριτή να διατάξει την προφυλάκιση ή μη, σε όσες περιπτώσεις έχει διαπραχθεί αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και προβλέπεται ποινή κάθειρξης.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου