Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μίζες στα εξοπλιστικά: Ούτε ο Ματαντός ήξερε που πήγαιναν τα χρήματα – Τα ρίχνει όλα στη Ferrostaal.



Ενα ακόμη επεισόδια στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα παίζεται από το πρωί της Πέμπτης, καθώς, καταθέτει ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο Μιχαήλ Ματαντός, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal.
Ο κ. Ματαντός, όπως αναφέρει το vima, στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσαν οι συνήγοροι του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Νίκος Πατεράκης, αρνείται τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας και την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίζεται ότι οι χρηματικές καταβολές έγιναν με εντολές της Ferrostaal, οι οποίο, ωστόσο, του απέκρυψαν τον πραγματικό σκοπό των καταβολών αυτών.
Στοιχεία για διακίνηση χρήματος μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για την προμήθεια των υποβρυχίων, καταθέτει από το πρωί σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον των ανακριτών κ. Γαβριήλ Μαλλή και κ. Ιωάννη Σταυρόπουλου, ο Μιχαήλ Ματαντός, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal, την περίοδο που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών.
Ο ίδιος αντέκρουσε πάντως και τα όσα έχουν υποστηρίξει – και τον αφορούν – στις απολογίες τους οι Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και ο Γιάννης Μπέλτσιος, πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματαντός έχει καταθέσει σχετικά και ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, γεγονός που αναμένεται να τονιστεί ιδιαίτερα από την υπεράσπισή του, που δίδει χροιά συνεργασίας με τις γερμανικές αρχές και αποκάλυψης της υπόθεσης.
- See more at: http://www.tsantiri.gr/ellada/mizes_sta_exoplistika_oute_o_matantos_ixere_pou_pigainan_ta_chrimata_-_ta_richnei_ola_sti_ferrostaal/#sthash.C0Gl4ckI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου