Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση "μαμούθ" 100 εκατ. ευρώ!



Με μία εγγύηση-ρεκόρ στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά, ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης ζητεί την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.Ο εισαγγελέας προτείνει την εγγύηση των 100.000.000 ευρώ. Τα χρήματα που ζητούνται να καταβληθούν από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία δεν θα πρέπει -κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- να έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο.
Σύμφωνα με την κατηγορία, τα δάνεια δόθηκαν την περίοδο που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. και βασικός μέτοχος της τράπεζας, και τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντός του.

Ο εισαγγελέας, προφανώς, θεωρεί εύλογο το ποσό-μαμούθ σε σχέση με τη ζημία που φέρεται να υπέστη η τράπεζα, σε συνδυασμό με το γεγονός, σύμφωνα με την κατηγορία, πως κάποια χρήματα οδηγήθηκαν σε λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012, κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Ο εισαγγελέας ζητεί, επίσης, να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ οι προφυλακισμένοι Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου