Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σόιμπλε θέλει να μας δώσει 20 δισ ευρώ!



Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, στα όρια του παραλόγου, ωστόσο απηχεί 100% την πραγματικότητα.Το Βερολίνο παράλληλα και ανεξάρτητα από το σχέδιο επιμήκυνσης του χρέους, που ετοιμάζονται να προσφέρουν στην Ελλάδα οι πιστωτές της, προετοιμάζει και ένα νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας, ύψους 15 δισ. ευρώ!Εμπνευστής του φαίνεται να είναι ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι της άποψης ότι μετά από μια μακρά περίοδο λιτότητας, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αμεσότερη
οικονομική βοήθεια, προκειμένου να πετύχει τον βασικό στόχο: να γυρίσει στην ανάπτυξη.
Υπό όρους, μάλιστα, όπως διαμηνύεται αρμοδίως από το Βερολίνο, αυτή η βοήθεια θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στα 20 δισ ευρώ! Το πρόβλημα είναι πως η Αθήνα, η οποία ακούει με εύλογη καχυποψία αυτούς τους σχεδιασμούς, φοβάται μήπως αυτά τα λεφτά συνοδεύονται παράλληλα από νέο πακέτο μέτρων.
Στο παρασκήνιο, οι απαντήσεις που παίρνει είναι αρνητικές. Της διαβεβαιώνεται δηλαδή ότι τα όποια μέτρα συνοδεύουν αυτό το πακέτο θα είναι ήπια. Επειδή όμως η ελληνική πλευρά έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Και περιμένει πιο συγκεκριμένες παρουσιάσεις από την γερμανική πλευρά, για να καταλήξει στην τελική της στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου