Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτο στην Ελλάδα και 75ο στην Ευρώπη το ΑΠΘ



Πρώτο μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων και 75 στην Ευρώπη αναδεικνύεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Παρακολούθησης Διεθνών Συστημάτων Ταξινόμησης και Κατάταξης των Πανεπιστημίων ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό κατάταξης Webometrics για το Α’ εξάμηνο του 2014, το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 204 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης, στην 75η στην Ευρώπη (στην 65η στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και στην 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.


Το ΑΠΘ είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα κριτήρια της παρουσίας στο web (θέση 121) και του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου (θέση 89). Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε σχέση με την κατάταξη του Β’ εξαμήνου του 2013, η θέση του ΑΠΘ βελτιώθηκε (κατείχε την θέση 226), βελτιώνοντας και τους επιμέρους δείκτες-κριτήρια.

Η Επιτροπή δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΑΠΘ, οι οποίοι , όπως τονίζει «σε πείσμα των καιρών και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ σε όλα τα επίπεδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τη διαθεσιμότητα του διοικητικού του προσωπικού- καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατορθώνουν, να διατηρεί το ΑΠΘ επί σειρά ετών μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και στο διεθνές γίγνεσθαι».




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου